ČEZ Teplárenská: Na severu Čech se už rozjela topná sezona naplno

21.09.2022 8:24 | Komerční článek

Naplno se již rozjela topná sezona 2022/23 v režii společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ na severu Čech. Jako první se radiátory v domácnostech rozehřály 15. 9. v Chomutově, o den později v Jirkově a během druhého víkendového dne v Kadani a Klášterci nad Ohří. V pondělí 19. 9. pak následovaly ty v Ústí nad Labem, Teplicích a Bílině. Stalo se tak vzhledem k naplnění vyhlášky č. 194/2007 Sb.

ČEZ Teplárenská: Na severu Čech se už rozjela topná sezona naplno
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Topná sezona i v letošním roce začala v souladu s legislativou, která definuje podmínky v rámci vyhlášky č. 194/2007 Sb.: „Otopné období trvá vždy od 1. září do konce května následujícího roku. Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 oC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 oC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

Jestli má dojít ke změně

Nemyslíte, že byste jako politici měli přestat štvát lidi proti sobě a i vy se k sobě chovat s větší úctou? Podle mě to dělají politici ze všech stran jen někdo víc a někdo víc.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

22:03 Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

“Jelení pršut“ a “Trhaný divočák“, masné výrobky z produkce zpracovny zvěřiny v krušnohorských Klíne…