ČEZ Teplárenská připojila k horkovodu z Dětmarovic dalších 7 domů v Bohumíně

13.09.2017 14:37

Více než 500 metrů výkopů, přes kilometr potrubí a 3 nové předávací stanice zajistí připojení dalších 60 domácností žijících v sedmi bytových domech v bohumínské části Skřečoň. Čtyřmilionová investice společnosti ČEZ Teplárenská přichází do regionu sužovaného špatným ovzduším, za které mohou z velké části lokální topeniště, jako na zavolanou.

ČEZ Teplárenská připojila k horkovodu z Dětmarovic dalších 7 domů v Bohumíně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Investice přinese lidem lepší komfort, dlouhodobě se projeví ve snížení nákladů na vytápění i teplou vodu a především přispěje k dalšímu zlepšení ovzduší v regionu sužovaném exhalacemi z průmyslu, dopravy a lokálního vytápění,“ řekl obchodní ředitel ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

Šlo o bleskovou akci – výkopové práce začaly v červnu, v červenci byly domy postupně ve třech etapách připraveny k zahájení odběru teplé vody a na začátku září město dokončilo v posledním napojeném domě vnitřní rozvody ústředního vytápění. „S dodávkami tepla můžeme začít prakticky okamžitě. Ve skutečnosti ale otopnou sezonu zahájíme podle zákona, tedy ve chvíli, kdy průměrná venkovní teplota poklesne ve dvou po sobě jdoucích dnech pod 13 stupňů Celsia,“ vysvětlil Sobotík.

Společnost ČEZ Teplárenská zásobuje teplem a teplou vodou téměř čtyři tisíce bytů v Bohumíně a dalších 8500 v Orlové. „V oblasti dodávek tepla chceme rozšiřovat naši působnost. Pokud se vyskytne příležitost, jsme připraveni zajistit dodávku i do dalších lokalit v regionu,“ dodal Radim Sobotík.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…