ČEZ Teplárenská začala realizovat druhou etapu výstavby horkovodu v Teplicích

24.05.2013 9:15

Druhá etapa výstavby horkovodu a napojování odběratelů tepla v Proseticích a Šanově na centrální vytápění z Elektrárny Ledvice má již platné územní rozhodnutí. Proto byly naplno zahájeny stavební práce na vytyčování a budování výkopů pro položení potrubí v prosetických lokalitách, v ulici Bystřanská a kolem potoka Horská Bystřice k ulici Plynárenská. Stejně jako první etapa, která obnášela napojení lázeňských objektů, i druhá probíhá v režii společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ.

ČEZ Teplárenská začala realizovat druhou etapu výstavby horkovodu v Teplicích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„V současné době jsou v rámci první etapy již na parovodní rozvod napojeny lázeňské domy Beethoven, Císařské lázně a Sadové lázně. Do lázeňského domu Beethoven vede i nová parovodní přípojka do nově budované výměníkové stanice. Z ní už ovšem povede horkovod k dalším lázeňským objektům a dále Mlýnskou ulicí do lokalit Prosetic a Šanova. Během července pak proběhnou úpravy předávacích stanic v Císařských a Sadových lázních, aby byly připraveny na přechod na horkovod. V Lázních Beethoven počítáme se stejnými úpravami a následným přepojením během září a října letošního roku,“ říká Pavel Šušák, technický ředitel ČEZ Teplárenská, a. s. Hlavní páteřní rozvod pro lokalitu Prosetice přitom povede do objektů současných plynových kotelen, v nichž budou zřízeny dílčí horkovodní přípojné stanice s napojením na stávající rozvody.

Napojování objektů první etapy by mělo být dokončeno na začátku srpna. „Tím budeme připraveni na zahájení dodávek tepla hned na začátku příští topné sezony 2013/14. Našim odběratelům v Teplicích, kteří nyní odebírají teplo z plynových kotelen v těchto lokalitách, tak začneme dodávat teplo vyráběné efektivní a ekologickou kombinovanou výrobou elektřiny a tepla z Elektrárny Ledvice. To jim mimo jiné přinese i finanční úsporu,“ podotkl Pavel Šušák.

To potvrzuje i obchodní ředitel ČEZ Teplárenská, a. s., Petr Hodek: „Díky horkovodu budou oproti plynovým kotelnám, na které je napojena většina odběratelů v lokalitách druhé etapy, platit za teplo o 17 procent méně. Přepojením parovodu na nový horkovod zase ubydou tepelné ztráty, které se rovněž promítají do ceny za odebrané teplo. V rámci dokončení realizace obou etap pak ve finále počítáme s celkovou dodávkou tepla do města Teplice ve výši 112 TJ.“

Napojení během I. etapy: Lázeňské domy - Beethoven, Císařské a Sadové lázně.
Napojení během II. etapy, lokalita Šanov: SBD Mír, obytné domy v ulicích Potěminova a Jakovcova, plavecká hala, ZŠ u Nových lázní (vše stávající odběratelé napojení na plynové kotelny); nově očekávaní odběratelé: Nové lázně, Kamenné lázně, Hotel Payer a další. 
Napojení během II. etapy, lokalita Prosetice: panelové domy OSBD Teplice, Městské bytové domy – Teplice, MŠ na Spojce a další drobní odběratelé (vše stávající odběratelé napojení na plynové kotelny).

Harmonogram realizace druhé etapy výstavby horkovodu pro lokality Prosetice a Šanov byl ČEZ Teplárenskou ohraničen datem získání územního rozhodnutí a 31. prosincem 2013. Jak ovšem na závěr Petr Hodek ještě podotkl, může být pochopitelně změněn v závislosti na okolních podmínkách. Konkrétně podle situace během průběhu výkopových prací, vývoji počasí a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…