ČEZ: Teplárnu ve Dvoře Králové nad Labem prověřilo havarijní cvičení

06.06.2018 22:16

Sbor profesionálních hasiči dorazil k simulovanému úrazu pracovníka teplárny elektrickým proudem, kterého museli zachránit z prostor hlavní výměníkové stanice v Teplárně ve Dvoře Králové nad Labem.

ČEZ: Teplárnu ve Dvoře Králové nad Labem prověřilo havarijní cvičení
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Naštěstí jen cvičně. Dnes ráno došlo k mimořádné situaci, pracovník obsluhy prováděl pravidelnou kontrolu  zařízení a došlo k úrazu.  Vedoucí odboru řízení směnového provozu proto neprodleně vyrozuměl složky integrovaného záchranného systému a informoval pracovníky vrátnice. 

Přesně v 9 hodin dopoledne nahlásil zaměstnanec na směně mimořádnou událost na čísle 150. Během několika málo minut se v Teplárně objevilo se sirénou a zapnutými majáčky auto Hasičského záchranného sboru.  Po příjezdu nejprve několik hasičů s profesionálním přístupem zajistilo místo úrazu, obhlédli situaci. Zraněnému na místě poskytli první pomoc a následně ho vyprostili z podzemí výměníkové stanice.

Členové HZS si tak v praxi vyzkoušeli  zásah přímo v reálném prostředí. Současně byla na výbornou hodnocena spolupráce profesionálních hasičů a pracovníků teplárny.

Simulovaná mimořádná událost prověřila součinnost zaměstnanců a členů havarijního štábu teplárny. „Ani ne po roce jsme opět absolvovali jedno z pravidelných havarijních cvičení prověřili jsme schopnost pracovníků teplárny řešit mimořádné situace, součinnost s Integrovaným záchranným systémem a Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje. Mohu říci, že jsme si opět potvrdili velmi dobrou koordinaci a spolupráci všech zúčastněných při takto vážné situaci,“ zhodnotil cvičení Radek Vymazal.

„Pravidelné cvičení splnilo svůj účel, prověřili jsme techniku i zaměstnance, včetně bezpečnostní služby. Aktualizovali jsme kontakty nejen na složky integrovaného záchranného systému, ale i na zainteresované organizace a orgány státní správy. Vše proběhlo na výbornou,“ upřesnil Pavel Poživil vedoucí oddělení řízení směnového provozu.

Při více jak hodinovém cvičení otestovali členové havarijního štábu také funkčnost technických prostředků, které slouží k oznamování mimořádných událostí v areálu teplárny. Zároveň prověřili aktuálnost kontaktů na vnější zainteresované orgány státní správy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…