ČEZ: Terapie podle kosmického výzkumu rozhýbá handicapované

26.07.2012 14:53

Alka z Příbrami představila veřejnosti intenzivní pohybovou terapii pro handicapované. Při ní se pomocí speciálních obleků navozuje stav podobný beztíži. Klienti se v něm snáze pohybují a zbavují fyziologických bloků či křečí. Někteří po čase dokonce odloží vozík nebo berle. Na nákup různých velikostí obleků Therasuit přispěla Nadace ČEZ.

ČEZ: Terapie podle kosmického výzkumu rozhýbá handicapované
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Během Dne otevřených dveří předvedla společnost Alka netradiční terapeutickou metodu pro osoby s omezenou pohyblivostí. Návštěvníci si prohlédli rehabilitační centrum a účastnili se ukázky terapie v obleku Therasuit, který původně vznikl pro trénink kosmonautů.

„Speciální oblek je vybaven množstvím pružných háčků, které podporují stabilizační systém. Jsme první, kdo podobnou terapii nabízí. Umožňuje převratný nácvik pohybů, například kroků,“ vysvětluje Helena Holánková, předsedkyně správní rady společnosti Alka.

Na nákup rehabilitačních obleků přispěla Nadace ČEZ v grantovém řízení Podpora regionů částkou 353 tisíc korun. „Radost z pohybu, jaký klienti Alky při této terapii zažívají, asi nelze ničím nahradit. Průkopníkům této metody a všem, kterým pomáhá, držím palce,“ říká Ivana Götzová z Nadace ČEZ.

Jan Beneš, mluvčí Skupiny ČEZ a manažer komunikace pro střední Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …