ČEZ: V Temelíně ve středu provedou povinnou zkoušku sirén. Lidé v okolí ji mohou zaznamenat

04.04.2022 17:56 | Komerční článek

Necelých patnáct minut potrvá zkouška sirén v Jaderné elektrárně Temelín. Energetici zkoušku, kterou podle legislativy musí dělat dvakrát ročně, zahájí ve středu v pravé poledne. Nepřerušovaný tón v délce 140 vteřin se v temelínském areálu rozezní hned čtyřikrát. Sirény mohou slyšet i lidé v okolí elektrárny.

ČEZ: V Temelíně ve středu provedou povinnou zkoušku sirén. Lidé v okolí ji mohou zaznamenat
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

První dva testy proběhnou v závodním rozhlase, třetí a čtvrtý pak v celém areálu. Tak proběhne ve středu 6. dubna pravidelná zkouška sirén v Jaderné elektrárně Temelín. Právě areálové zkoušky, tedy třetí a čtvrtá zkouška, jsou zvukově hodně výrazné a lidé v okolních obcích by tak sirénu mohli zaznamenat. Proto energetici už dnes informovali starosty nejbližších obcí a i uživatele informačního sms systému.

Povinnost dvakrát ročně ověřit sirény v okolí jaderných elektráren vyplývá společnosti ČEZ z legislativy. Energetici zkoušky provádí v dubu a říjnu. V Temelíně během zkoušek ověřuje spuštění sirén ze dvou různých míst. Liché sirény spouští operátor elektrodozorny, sudé jdou z havarijního střediska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…