ČEZ: Ve čtvrtek zazní v Temelíně varovné systémy

22.06.2022 18:47 | Komerční článek

Během cvičení spustí v Temelíně ve čtvrtek odpoledne varovné sirény

ČEZ: Ve čtvrtek zazní v Temelíně varovné systémy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Varovné sirény spustí ve čtvrtek 23. června odpoledne technici v Jaderné elektrárně Temelín během plánovaného cvičení. 140vteřinový kolísavý tón se v areálu elektrárny rozezní hned dvakrát mezi 14. a 16. hodinou. Energetici o spuštění sirén i cvičení raději dopředu informovali starosty okolních obcí a uživatele informačního systému elektrárny. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Mail na starosty okolních obcí, podobný mail a sms zpráva na registrované uživatele informačního systému. Takto s dvoudenním předstihem zástupci elektrárny Temelín informovali okolí o chystaném cvičení. V jeho průběhu, mezi čtvrteční 14. a 16. hodinou, spustí energetici varovné sirény. 140vteřinový kolísavý varovný tón se rozezní v areálu elektrárny dvakrát. Jednou v závodním rozhlase, podruhé pak v celém areálu elektrárny. Právě areálové sirény by lidé v okolních obcích nebo projíždějící kolem elektrárny mohli zaznamenat. „Informujeme o každém spuštění sirén, ale i s ohledem na dění na Ukrajině jsme si vědomi, že současná situace je o to citlivější,“ uvedl Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Vlastní cvičení bude probíhat dva dny, energetici si při něm vyzkouší střídání směn, evakuaci personálu a stabilizaci situace. Letos půjde o čtvrté z celkových šesti havarijních cvičení. Scénáře jsou přitom různé, od ekologických událostí, přes požár, až po řešení složitých havárií.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 7,6 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…