ČEZ: Zahajujeme topnou sezónu na Trutnovsku

15.09.2022 13:29 | Komerční článek

Zima se pomalu blíží a začíná se ochlazovat a vzhledem k poklesu venkovních teplot v Trutnově dnes, tedy 15. září 2022, zahajujeme topnou sezónu. Během letní odstávky ČEZ Teplárenská na východě Čech zkontrolovala všechny parovody, horkovody, výměníky a další zařízení, která není možné za běžného provozu odstavit. Smyslem každoročních letních odstávek je zajistit spolehlivost a komfort dodávek tepelné energie pro nadcházející topnou sezonu.

ČEZ: Zahajujeme topnou sezónu na Trutnovsku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vzhledem k tomu, že byly splněny podmínky pravidel pro vytápění, které upravuje vyhláška o dodávce tepelné energie a na žádosti odběratelů, zahájili jsme na Trutnovsku dnes topnou sezonu 2022/2023, což je o 14 dní později než v loňském roce, kdy se začalo topit již 1. září. V Janských Lázních jsme vzhledem k počasí začali topit již předevčírem – 13. listopadu 2022. Topná sezóna  v Teplárně ve Dvoře Králové nad Labem a Vrchlabí ještě díky teplejšímu počasí nezačala - vloni se tam topení rozeběhla 20. září 2021.

Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát.

ČEZ Teplárenská, a.s., provozní jednotka Poříčí zastřešuje ve východních Čechách dodávkami tepla oblast Trutnovska. Tedy Trutnov, Poříčí, Úpici, Radvanice, Mladé Buky, Kalnou Vodu, Svobodu nad Úpou, Lhotu, Bohuslavice, Suchovršice, Janské Lázně a Maršov. Dále pak zásobuje teplem Dvůr Králové a Vrchlabí. Kromě odběratelů v podobě různých firem a společností se celkem jedná o 15 600 domácností. Všeobecné informace o ČEZ Teplárenské najdete na webových stránkách ZDE.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…