ČEZ děkuje zdravotníkům: na severu Čech rozdá 2800 balíčků plných energie

01.01.2022 7:29 | Tisková zpráva

Jejich energie zachraňuje lidské životy, proto se společnost ČEZ postará o to, aby jim nedošly síly. Zdravotníkům z covidových oddělení více než 60 nemocnic po celé České republice doručí děkovné balíčky plné dobrot. Obsah balíčků plných energie zajistí místní chráněné dílny, celkem se během prosince a ledna dostanou k více než 20 0000 lékařům, sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu. Skupina ČEZ podporuje zdravotnictví dlouhodobě. Jen za loňský a letošní rok prostřednictvím Nadace ČEZ poskytla třem desítkám nemocnic napříč republikou přes 14 milionů korun.

ČEZ děkuje zdravotníkům: na severu Čech rozdá 2800 balíčků plných energie
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Mám k těmto lidem, kteří každý den věnují veškerou energii k záchraně životů covidových pacientů, obrovskou úctu a obdiv. V době, kdy čelí již déle než rok opakovaným vlnám epidemie a bohužel od některých i naprosto nepochopitelným slovním útokům, jim tímto chceme za ČEZ vyjádřit naši podporu a poděkování,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

Na severu Čech z neziskové organizace Fokus Labe O nás (fokuslabe.cz) rozvezeme do 10 nemocnic v Ústeckém a Libereckém kraji 2 800 balíčků plných dobrot, aby sestřičky a lékaři na covidových odděleních nemocnic měli ještě více energie pro svou náročnou práci. První stovku balíčků obdrželi zdravotníci Covid odběrového místa a sestřičky i lékaři na dětském interním a chirurgickém příjmu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem již před vánočními svátky. Další budou následovat během ledna do všech nemocnic Krajské zdravotní, a.s. (nemocnice v Děčíně, Ústí, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a Rumburku) a do tří nemocnic Krajské nemocnice Liberec, a.s. ( nemocnice v Liberci, Turnově a Frýdlantu).

Káva, čokoláda, sušené ovoce, domácí med, ale třeba i nakládané sýry nebo různé řemeslné marmelády. To je jen krátký výčet dobrot, které v minulých dnech skládali v různých variacích do speciálních balíčků pro zdravotníky klienti chráněných dílen po celé České republice. Společnost ČEZ chce tímto způsobem poděkovat lékařům, zdravotním sestrám a dalším lidem, kteří s vypětím sil pečují o covidové pacienty. Celkem obdaruje v průběhu prosince a ledna přes 20 000 osob z více než 60 nemocnic.

Do sestavení děkovných balíčků pro zdravotníky zapojila společnost ČEZ celkem 23 regionálních chráněných dílen a neziskových organizací, které poskytují práci lidem s postižením. Letos kvůli špatné pandemické situaci nemohly v provozech ČEZ proběhnout tradiční vánoční trhy, na kterých tyto dílny pravidelně prodávají energetikům své výrobky. Jejich práce a snaha tak díky současné akci nepřijde vniveč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…