ČEZ jako jediná česká firma zvítězil v prestižní soutěži Reuters Responsible Business Awards 2023

02.11.2023 19:50 | Tisková zpráva

Bodovala jeho ESG datová knihovna

ČEZ jako jediná česká firma zvítězil v prestižní soutěži Reuters Responsible Business Awards 2023
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Skupina ČEZ zvítězila v soutěži Responsible Business Awards 2023 organizované agenturou Reuters v kategorii Reporting a transparentnost. Odborná porota v konkurenci dalších 91 projektů nominovaných do této kategorie ocenila on-line datovou knihovnu mapující přehledně téměř 1 800 ESG ukazatelů, která je veřejně přístupná komukoliv. Globálního klání zaměřeného na udržitelnost se zúčastnilo přes 700 firem z celého světa, ČEZ je jedinou českou společností, která uspěla. ESG datová knihovna již v září vyhrála v mezinárodní soutěži Sustainable Company Awards 2023 odborného portálu Environmental Finance. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 13998 lidí

Porota prestižní soutěže čítající 25 odborníků jako vítěze kategorie Reporting a transparentnost vybrala loni spuštěnou interaktivní ESG data knihovnu ČEZ, v níž si kdokoliv může zobrazit téměř 1 800 ukazatelů z let 2018 až 2022 týkajících se životního prostředí, sociálních vztahů a řízení firmy. Svým rozsahem se jedná o největší databázi nefinančních ukazatelů ze všech evropských energetik. 

Do stejné kategorie přihlásilo projekty přes 90 společností, do užší nominace se probojovalo 12 projektů. Skupina ČEZ tak soupeřila mimo jiné například s telekomunikačním gigantem Deutsche Telecom, významnou severskou retailovou bankou Danske bank, světovou farmaceutickou firmou AstraZeneca nebo globálním provozovatelem datových center CyrusOne. Celkem se do klání Reuters Responsible Business Awards 2023 přihlásilo na 700 firem z 52 zemí světa. 

„Udržitelnost je obrovské téma a je mi nesmírnou ctí přebírat cenu, která potvrzuje, že české firmy jsou ve svých ESG aktivitách schopné nejen držet s globálními hráči krok, ale také být jim inspirací a vzorem. ČEZ má v oblasti udržitelnosti velké ambice a jedním z klíčových pilířů je transparentní reporting toho, jak se nám daří je naplňovat. Toto ocenění patří všem, kdo projekt ESG data knihovny vytvářeli a pomáhají jej neustále zlepšovat a rozšiřovat,“ uvedla členka představenstva a Chief Sustainability Officer Michaela Chaloupková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…