ČEZ v ESG ratingu od světové agentury MSCI poskočil o dvě úrovně a získal hodnocení AA

27.04.2022 12:36 | Komerční článek

Skupina ČEZ se vyšvihla mezi třetinu nejlepších z celkového počtu 135 energetik hodnocených agenturou MSCI. ČEZ tak směřuje k naplnění svého cíle oznámeného loni v rámci Vize 2030 Čistá Energie Zítřka, kdy má ambici posunout se do roku 2023 mezi první pětinu nejlépe hodnocených energetik. Analyticko-informační společnost MSCI patří mezi největší poskytovatele ESG ratingu na světě.

ČEZ v ESG ratingu od světové agentury MSCI poskočil o dvě úrovně a získal hodnocení AA
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ze známky BBB rovnou na AA přesunula agentura MSCI Skupinu ČEZ v hodnocení ESG letos v dubnu, čímž ji v kategorii energetik katapultovala mezi světové premianty. ČEZ je nyní v první třetině nejlépe hodnocených společností z této oblasti. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

„Pokud chce být ČEZ lídrem, musí se srovnávat jen s těmi nejlepšími. Proto do roku 2023 chceme v oblasti ESG patřit mezi pětinu nejlépe hodnocených energetik. Máme nastavené velmi ambiciózní cíle ve všech třech oblastech a věřím, že v dohledné době budeme i my mezi těmi, koho si ostatní berou za příklad a vzor,“ říká předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.   

Podle MSCI je ČEZ pro ostatní energetiky lídrem zejména v oblasti nakládání s vodou (sekce Environmental) a ve způsobu řízení firmy (Governance). K výraznému zlepšení skóre u ČEZ agentura MSI přistoupila jen pět měsíců od posledního hodnocení z listopadu 2021. 

„Tím, jak se ESG dostává do popředí zájmu a stále více firem se mu systematicky věnuje, stoupají nároky agentur, které plnění jednotlivých ukazatelů hodnotí. Odvedli jsme obrovský kus práce, abychom se dostali mezi světovou špičku. Stejně náročné bude se mezi lídry udržet,“ říká ředitelka útvaru ESG Skupiny ČEZ Kateřina Bohuslavová. 

Skupina ČEZ si v hodnocení zaměřených na oblast ESG meziročně polepšila také u dalších největších světových agentur. Americká finanční společnost S&P Global, která vytváří ESG skóre pro 8 000 firem z celého světa, posunula ČEZ v udržitelném podnikání směrem nahoru v průměru o 12 procent. Skupina ČEZ tak v úctyhodném portfoliu S&P Global patří mezi 30 % nejlépe hodnocených společností. A v hodnocení ESG podle ISS, kteří patří do německé mezinárodní společnosti Deutsche Börse Group provozující burzovní obchodování s finančními instrumenty, se ČEZ meziročně posunul také o jednu celou kategorii. 

ESG rating firem se postupně etabluje jako jeden z klíčových ukazatelů pro rozhodování mezinárodních investorů, bank, fondů a pojišťoven. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…