ČHMÚ: Hlásná a předpovědní povodňová služba přináší užitečné inovace

13.03.2023 7:32 | Tisková zpráva

Český hydrometeorologický (ČHMÚ) ústav od 1. března na svých webových stránkách spustil novou prezentaci Hlásné a předpovědní povodňové služby (hydro.chmi.cz).

ČHMÚ: Hlásná a předpovědní povodňová služba přináší užitečné inovace
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Nové stránky využívají moderní možnosti zobrazování, vyhledávání a filtrování poskytovaných informací. Nově je součástí tohoto webu i modul „Evidence hlásných profilů“, kde lze získat veškeré informace o všech hlásných profilech na území České republiky.

Odkaz na původní webové stránky Hlásné a předpovědní povodňové služby bude i nadále k dispozici – a to až do konce května. Poté budou stránky vypnuty.

„Starý web již neodpovídal novým možnostem zobrazování a jeho limity byly dány dobou, v níž vznikl,“ komentuje důvod inovací vedoucí oddělení hydrologických předpovědí Radek Čekal. „Naproti tomu nové stránky využívají nové zobrazovací metody, jako je například zoom, různé možnosti vyhledávání, řazení a filtrování – a to jak pokud jde o objekty, tak i o data. V neposlední řadě jsou nové stránky propojeny s Povodňovým informačním systémem (POVS) a to prostřednictvím modulu Evidence hlásných profilů, kde si běžný uživatel může vyhledat veškeré dostupné informace o hlásných profilech na celém území České republiky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …