ČHMÚ: Hlásná a předpovědní povodňová služba přináší užitečné inovace

13.03.2023 7:32 | Tisková zpráva

Český hydrometeorologický (ČHMÚ) ústav od 1. března na svých webových stránkách spustil novou prezentaci Hlásné a předpovědní povodňové služby (hydro.chmi.cz).

ČHMÚ: Hlásná a předpovědní povodňová služba přináší užitečné inovace
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Nové stránky využívají moderní možnosti zobrazování, vyhledávání a filtrování poskytovaných informací. Nově je součástí tohoto webu i modul „Evidence hlásných profilů“, kde lze získat veškeré informace o všech hlásných profilech na území České republiky.

Odkaz na původní webové stránky Hlásné a předpovědní povodňové služby bude i nadále k dispozici – a to až do konce května. Poté budou stránky vypnuty.

„Starý web již neodpovídal novým možnostem zobrazování a jeho limity byly dány dobou, v níž vznikl,“ komentuje důvod inovací vedoucí oddělení hydrologických předpovědí Radek Čekal. „Naproti tomu nové stránky využívají nové zobrazovací metody, jako je například zoom, různé možnosti vyhledávání, řazení a filtrování – a to jak pokud jde o objekty, tak i o data. V neposlední řadě jsou nové stránky propojeny s Povodňovým informačním systémem (POVS) a to prostřednictvím modulu Evidence hlásných profilů, kde si běžný uživatel může vyhledat veškeré dostupné informace o hlásných profilech na celém území České republiky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na žádnou ze zvolených škol

7:02 Královéhradecký kraj nabízí pomoc uchazečům, kteří se nedostali na žádnou ze zvolených škol

Stejně jako ve zbytku republiky se i v Královéhradeckém kraji dnes uchazeči dozvěděli výsledky své p…