ČHMÚ: Likvidace nepotřebných vrtů na území ČR

11.11.2018 17:19

Na území ČR nadále pokračuje realizace projektu s názvem „Likvidace nepotřebných vrtů na území ČR“. Fyzicky likvidaci vrtů provádí zprostředkovatelská firma. Projekt byl započat v roce 2016 a předpokládané ukončení by mělo být v první části roku 2019.

ČHMÚ: Likvidace nepotřebných vrtů na území ČR
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

V rámci projektu ČHMÚ zahrnuje likvidace 46 vrtů v rámci vyhlášené výzvy č. 12/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životního prostředí. Řídícím orgánem programu je Ministerstvo životního prostředí ČR (MŽP) a zprostředkujícím subjektem je Státní fond životního prostředí České republiky (SFŽP).

Vrty byly Oddělením podzemních vod v Českém hydrometeorologickém ústavu (ČHMÚ) pečlivě vybrány pro své stáří, nepotřebnost či havarijní stav. Vrty jsou ve vlastnictví ČHMÚ a nachází se na pozemcích ať už právnických či fyzických osob. Vrty se nachází jak na zemědělsky obdělávaných polích, tak i v lesích či soukromých zahradách.

Účelem likvidace nepotřebných a nepoužívaných vrtů je zamezení nepředvídatelných situací způsobené zásahem nezasvěcených osob, možnost nenávratného poškození hydrogeologie podloží, propojení různých zvodní či kontaminace půdního prostředí.

Realizace projektu započala v listopadu roku 2016, kdy byly připraveny projekty likvidací. V roce 2017 se získávala jednotlivá povolení nutná pro realizaci projektu. V roce 2018 byla zahájena fyzická likvidace vrtů, která by měla být v tomto roce také dokončena. V 1Q/2019 proběhne závěrečné vyhodnocení projektu.

Se SFŽP byla dne 6. 9. 2018 podepsána smlouva č. 00731712 o poskytnutí podpory ve výši 2.008.553,00 Kč. Základ pro stanovení podpory odpovídá způsobilým výdajům ve výši 2.231.726,00 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…