ČHMÚ: Nové informace o kvalitě ovzduší

20.03.2016 11:16

Od března 2016 jsou na stránkách portálu ČHMÚ www.chmi.cz zveřejňovány souhrnné informace o kvalitě ovzduší a souvisejících meteorologických podmínkách včetně jejich očekávaného vývoje pro jednotlivé kraje ČR.

ČHMÚ: Nové informace o kvalitě ovzduší
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Zprávy jsou vydávány dvakrát denně, nejpozději do 7:45 a do 13:45 hodin občanského času. V případě Ústeckého a Libereckého kraje do 5:00 a do 12:00 hodin. V případě vyhlášené nebo čerstvě zrušené smogové situace nebo regulace pro Ústecký, Liberecký, Olomoucký a Moravskoslezský kraj s možností vydání mimořádné informace do 17:00 hodin.

Rozmezí koncentrací uváděné v tabulce vychází z měření na všech stanicích automatického imisního monitoringu (AIM) na území kraje v poslední celé hodině před vydáním zprávy (jednotlivé stanice jsou uvedeny v záložce OVZDUŠÍ / Aktuální hodinový přehled). Jedná se o neverifikovaná operativní data. Pokud je na území kraje nebo jeho části v čase vydání zprávy vyhlášena smogová situace nebo regulace/varování, je tato informace ve zprávě obsažena. Součástí zpráv jsou i odkazy na další podrobné informace ke kvalitě ovzduší včetně např. odpovědí na nejčastější dotazy občanů, se kterými se v ČHMÚ setkáváme. 

Zprávy jsou dostupné na www.chmi.cz, přes záložku AKTUÁLNÍ SITUACE / Stav ovzduší / "Ovzduší v regionech" nebo ze záložky OVZDUŠÍ, modrý odkaz "Ovzduší v regionech" pod mapou ČR s indexem kvality ovzduší. Mezi těmito modrými odkazy je i odkaz "Ventilační index" s předpovědí ventilačního indexu z modelu Aladin v tříhodinovém časovém kroku až na 72 hodin dopředu. Zelená barva značí předpověď dobrých rozptylových podmínek, hnědá předpověď mírně nepříznivých rozptylových podmínek, šedá až černá předpověď nepříznivých rozptylových podmínek. U nepříznivých rozptylových podmínek je ale důležité i delší souvislé trvání, a to alespoň po dobu 12-18 hodin, což v modelových předpovědích není zakomponováno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…