ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Důležitá je správná péče

04.04.2016 8:46

Zdravé, bílé a pěkné zuby nejen rozzáří Váš úsměv, ale i reprezentují a symbolizují aktivní přístup k životu. Starost o zuby patří k našim každodenním činnostem. Aby byla Vaše snaha efektivní, je potřeba dodržovat několik jednoduchých, všeobecně i méně známých zásad:

ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Důležitá je správná péče
Foto: Čistímesizuby.cz
Popisek: Čistíme si zuby.

Pravidelně odstraňujte zubní plak, který stojí za příčinou zubních kazů a dalších problémů v ústech. Zuby si čistěte minimálně dvakrát denně, ráno a večer. Pro kontrolu svého úsilí můžete využít tablety na identifikaci zubního plaku.

Volte kartáčky s menší hlavičkou a co nejměkčími vlákny. Osvědčené jsou zubními lékaři často doporučované zubní kartáčky Curaprox (nejměkčí jsou CS 5460) či švédské zubní kartáčky TePe.

Na mokré a uzavřené hlavičce zubního kartáčku se tvoří škodlivé mikroorganismy. Kartáček nechte po vyčištění zubů volně uschnout, nebo jej uložte do antibakteriální krytky k ochraně hlavičky kartáčku určené.

Klasický zubní kartáček měňte každé 3 měsíce. Po této době se účinnost čistících vláken snižuje jejich roztřepením, i když okem nemusí být ještě viditelné.  Po nachlazení, či chřipce ale vyměňte kartáček vždy.

Nezapomínejte na mezizubní prostory. Mezizubní kartáček použijte pravidelně večer. Pro úzké prostory využijte zubní niť. K zefektivnění čištění můžete využít mezizubní gely.

Dbejte na správnou techniku čištění. Je opravdu důležitá. Lékaři doporučují krouživé pohyby. Každý jednotlivý zub by měl být vyčištěný ze všech stran.  Nezapomeňte ani na vnitřní stranu zubu a zadní stoličky. Pro precizní čištění můžete využít SOLO kartáček. Techniku čištění Vám jistě rád ukáže Váš zubní lékař či dentální hygienystka.

Dbejte na minimální délku čištění 2 minuty. Raději však déle.  2 minuty jsou opravdu minimální doba.

Správná ústní hygiena je spolu s pravidelným cvičením a zdravou stravou přirozenou součástí moderního života. Jsou to faktory, které ovlivňují naše celkové zdraví.

Vysoce kvalitní výrobky firem Curaden, TePe, Elmex a dalších osvědčených značek můžete zakoupit, pohodlně z domova, v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz. Nabízí mezizubní kartáčky, specielní kartáčky, zubní pasty, ústní vody, produkty na prevenci i léčbu parodontózy i další produkty, která Vaše úsilí zpříjemní, zjednoduší a zefektivní.

V e-shopu naleznete také srovnávací tabulky produktů a řadu dalších praktických informací. Objednané zboží se odesílá do 24 hodin a svou zásilku můžete sledovat on-line. Široký sortiment dentálního zboží se tak pohodlně doručí až k Vám domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …