CK Alexandria: Turisté oželeli Egypt, nahradilo ho Bulharsko

21.08.2013 10:38

Situace v Egyptě znamená nečekaný boom pro další turistické destinace. Jako náhradu volí klienti nejčastěji Bulharsko. V závěsu za ním jsou Turecko a Řecko. Peníze zpět zatím téměř nikdo nechce. Lidé mají dovolenou naplánovanou, a když nemohou do Egypta, chtějí jinam.

CK Alexandria: Turisté oželeli Egypt, nahradilo ho Bulharsko
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„Díky tomu, že Egypt je jen jednou z mnoha destinací, které nabízíme, jsme schopni klientům nabídnout odpovídající alternativy. Naprostá většina si již vybrala či vybírá. Nejčastěji volí Bulharsko, které nabízí výborný poměr cena výkon. Na problémech v Egyptě vydělalo již před dvěma lety,“ říká marketingový ředitel CK ALEXANDRIA Petr Šatný.

Všichni klienti cestovní kanceláře Alexandria, kteří trávili svou dovolenou v egyptské Hurghadě, jsou již zpět v Česku. Poslední se vrátili dnes. Další už na vytouženou dovolenou neodletí. „Klientům, kterým jsme z bezpečnostních důvodů dovolenou v Hurghadě zkrátili z dvou týdnů na jeden, samozřejmě budeme odpovídající částku vracet,“ dodává Šatný.

V menším a mnohem klidnějším letovisku Marsa Alam CK ALEXANDRIA klienty dosud má, část z nich by měla vrátit ve čtvrtek, poslední pak příští pondělí.

„Situaci v Egyptě samozřejmě neustále monitorujeme, jsme v kontaktu s našimi delegáty a partnery na místě stejně jako s leteckou společností. Na další vývoj situace jsme společně s nimi připraveni okamžitě reagovat,“ vysvětluje Šatný.

Pokud jde o výši očekávaných ztrát cestovních kanceláří, na vyčíslování škod je podle Šatného ještě brzy. „Bude záležet na jednáních s partnery, hoteliéry i leteckou společností. Naší prioritou je teď bezpečnost a spokojenost klientů,“ zdůrazňuje Šatný.

Cestovní kancelář Alexandria působí na českém trhu od roku 1991 a v současné době již patří mezi největší české cestovní kanceláře.

Alexandria je největším českým touroperátorem na Bulharsko a Maltu a její nabídka zájezdů do Řecka patří k nejširším na trhu. Kromě těchto zemí nabízí Alexandria zájezdy také do Turecka, Egypta, Tuniska, Španělska, na Kypr, do Chorvatska, Itálie – včetně leteckých zájezdů do oblasti Kalábrie a na italské ostrovy Sicílie, Sardinie a Ischia. Alexandria je také průkopníkem na trhu aktivních dovolených. Profesionální české animační týmy, které na trh přivedla jako první a které působí v klubových hotelích Alexandria, připravují české animační programy nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Samozřejmostí jsou u CK Alexandria i lyžařské zájezdy (a to jak do blízkých destinací Rakousko, Itálie, Slovensko, ČR, tak i letecké zájezdy za lyžováním v Bulharsku) a nechybí ani zájezdy do exotických zemí – na Kubu, do Dominikánské republiky, Mexika, Thajska, na Srí Lanku, Maledivy, Fiji či plavby luxusními loděmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…