ČMA: Mileniálové mění zavedené pořádky ve firmách. Získat zkušenosti jim pomůžou současné manažerské špičky

03.11.2017 11:53

Mají velké ambice, prahnou po seberozvoji, chtějí více nezávislosti a do několika let ovládnou celý pracovní trh. Odmítají se podřídit direktivnímu řízení firem a mění desítky let zažité společensko-ekonomické pořádky.

ČMA: Mileniálové mění zavedené pořádky ve firmách. Získat zkušenosti jim pomůžou současné manažerské špičky
Foto: Česká manažerská asociace
Popisek: Česká manažerská asociace, logo.

Klíčové zkušenosti ale chtějí mileniálové získat od současných seniorních manažerských špiček. K přenosu mezigeneračních zkušeností jim má pomoci nový mentoringový program XY-Transfer, který v těchto dnech spustila Česká manažerská asociace.

Mezigenerační výměna manažerů je doslova na spadnutí a firmy jsou nuceny byznysové, finanční, servisní, manažerské, pracovní a komunikační modely měnit doslova za pochodu. Řada firem a jejich konkurentů si totiž čím dál tím více uvědomuje, že nástup generace Y je nevyhnutelný a jejich příchod jim může přinášet rychlejší růst i světový úspěch. Neřešení mezigenerační otázky XY naopak přináší vznik komunikačních bariér, neboť obě skupiny často působí, že jsou z jiného světa a mluví jiným jazykem.

Právě proto v těchto dnech spustil Klub mladých manažerů ČMA půlroční pilotní mentoringový program XY-Transfer, jehož cílem je nejen samotné sdílení zkušeností mezi jednotlivými generacemi a překlenutí prvotních manažerských problémů, ale také pomoc při uplatňování moderních trendů v oblasti managementu.

„Víme, že obě skupiny spolu chtějí komunikovat. Manažeři generace Y mnohdy přímo prahnou po seberozvoji a stojí o zkušenosti svých seniorních protějšků. Tímto způsobem tak dokážeme oba světy vzájemně lépe přiblížit,“ vysvětluje Vilém Vrba, předseda Klubu mladých manažerů a autor projektu XY-Transfer.

Do pilotního projektu se v roli mentorů zapojily například takové osobnosti jako přednosta centra IKEM Prof. Jan Pirk nebo generální ředitelé Tomáš Peťovský z UBER, Jaromír Hájek z Lease Plan, Petr Choulík z Linde Gas, předseda představenstva AUTOCONT Jaroslav Biolek, členka představenstva Plzeňského Prazdroje Drahomíra Mandíková, chairman společnosti M.C.Triton Luděk Pfeifer nebo generální ředitel české agentury na podporu obchodu Czech Trade Radomil Doležal či generální ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky Jiří Jirásek.

Podle Pavla Kafky, prezidenta ČMA, by se platforma XY-Transfer mohla stát širokou platformou podpory manažerských talentů, která by se do budoucna nemusela omezovat pouze na zkušenosti z České republiky, ale mohla by zprostředkovat i zkušenosti na mezinárodní úrovni.

Šestnáct mentorů a šestnáct mentees z řad členů České manažerské asociace a dalších spřízněných firem vybrala odborná komise na základě přijatých přihlášek.

Mentoringový program bude probíhat formou pravidelných setkávání se jednotlivých dvojic a v květnu příštího roku uspořádá Česká manažerská asociace závěrečný hodnotící workshop, kde současně vyhlásí druhou vlnu programu.

Česká manažerská asociace v průběhu realizace pilotního projektu přiblíží v pravidelných zprávách profily dvojic a průběh programu. 

Fotogalerie k nahlédnutí zde.

Česká manažerská asociace (ČMA) je dobrovolným nezávislým sdružením řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů i jejich schopnosti vést pracovní týmy. Je jediným sdružením manažerů napříč obory a regiony. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědnému postoji manažerů vůči zákazníkům i společnosti jako celku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…