ČMKB: Roční kontrakty plynu a elektřiny dále zlevňují

04.05.2020 9:58

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v 18. týdnu uzavřeno 124 kontraktů na dodávku 57,4 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 53 milionů korun.

ČMKB: Roční kontrakty plynu a elektřiny dále zlevňují
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty plynu v maloodběru zlevnily proti předchozímu týdnu o 1,4 procenta na 395 CZK/MWh, ve velkoodběru o 6,8 procenta s uzavírací cenou 370 CZK/MWh.

Cena ročních kontraktů elektřiny v nízkém napětí klesla proti předchozímu obchodování (polovina dubna) o 8 procent na 1191 CZK/MWh, ve vysokém napětí o 3,8 procenta na 1249 CZK/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice. Obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, v posledních deseti letech zde bylo zobchodováno 53 milionů MWh elektřiny a plynu ve finančním objemu 42 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…