ČMKOS: Regionální rada pro Liberecký kraj volila nové předsednictvo

06.12.2019 10:57

29. 11. 2019 se konala pravidelná schůze Regionální rady ČMKOS Libereckého kraje. Na zasedání proběhla volba nového předsednictva, které bude pokračovat v zastupování všech Odborových svazů ČMKOS na tzv. Krajských tripartitách.

ČMKOS: Regionální rada pro Liberecký kraj volila nové předsednictvo
Foto: cmkos.cz
Popisek: Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) - logo

Dnes již bývalého dlouholetého a úspěšného předsedu, Petra Mendla (OS KOVO), nahradil jednomyslně zvolený Jiří Kuchynka, OS dopravy a předseda ZO OSD Jablonec nad Nisou. Prvním místopředsedou byl znovuzvolen Tomáš Svolinský, OS pracovníků dřevozpracujících odvětví lesního a vodního hospodářství ČR a druhým místopředsedou se stal Vilém Válek, předseda ZO Diamo z OS pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu ČR.

Nový předseda RR ČMKOS LK chce navázat na velmi dobrou práci bývalého předsedy, Petra Mendla. Chce například pokračovat v tzv. Paktu zaměstnanosti zaměřeného na vytva´rˇeni´ podmi´nek pro trvale´ zlepsˇova´ni´ situace na trhu pra´ce v Liberecke´m kraji, pokryti´ potrˇeb zaměstnanců, zameˇstnavatelu° a uplatneˇni´ se na trhu pra´ce pro vsˇechny, kterˇi´ chteˇji´ pracovat. Díky práci RR se cíle paktu daří v Libereckém kraji naplňovat. Dalším úkolem je zajištění respektu pro všechny odborové organizace v Libereckém kraji tak, aby byly považovány za adekvátního partnera pro zaměstnavatele i vedení Libereckého kraje. Především by ze strany vedení některých firem nemělo docházet k  účelovému vytváření odborových organizací, jejichž jediným úkolem je rozbíjet kolektivní vyjednávání těchto organizací. Z toho jasně vyplývá další úkol, a tou je podpora již existujících a vznikajících odborových organizací a jejich kolektivních vyjednávání. Dále podpora navyšování minimální mzdy a ustanovení její procentuální výše vůči průměrné mzdě tak, aby už každoročně nedocházelo k zdlouhavým jednáním s nepředvídatelným výsledkem, který může v budoucnu firmám a jejich zaměstnancům způsobovat problémy.  Rovněž se budeme snažit prosazovat zachování tzv. skupin prací, které zajišťují nepodkročitelnou výši mzdy pro jednotlivé profese zaměstnanců v ČR a v neposlední řadě budeme podporovat práci ČMKOS a všech OS, které jsou v konfederaci sdruženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…