ČMSS: Více než polovina Čechů dává na stavebko přes tisícovku měsíčně

29.09.2014 16:48

Alespoň tisícikorunu pošle každý měsíc na stavební spoření 60 % Čechů. Třetina všech klientů spoří mezi 1000 a 1500 Kč. Zhruba 30 tisíc lidí posílá na stavební spoření více jak pět tisíc korun měsíčně.

ČMSS: Více než polovina Čechů dává na stavebko přes tisícovku měsíčně
Foto: red
Popisek: Českomoravská stavební spořitelna

Nejvíce Čechů, kteří mají uzavřeno stavební spoření, si každý měsíc šetří mezi 1001 korunami a 1500 korunami. Podle analýzy z dat MML-TGI agentury MEDIAN zpracované pro ČMSS to je celkově 32 %. Druhou nejpočetnější skupinou jsou lidé, kteří mají měsíční úložku ve výši 501 až 1000 korun, těch je celkově 27 %. Částku mezi 1500 a 2500 Kč pak volí 21 % občanů.

„Lidé si uvědomují výhody stavebného spoření a státní podpory, jejíž výše je navázána na velikost měsíční úložky. Každý, kdo se rozhodne pro stavební spoření, by měl se svým poradcem zvážit, jakou částku na účet posílat. Doporučení nevychází jen z rodinného rozpočtu, ale také účelu, kvůli kterému se pro spoření rozhodne,“ doplňuje k průzkumu Manfred Koller, místopředseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny.

Ti, kdo stavební spoření vyzkoušeli, se k němu opakovaně vrací. Meziročně stoupl počet nově uzavřených smluv bez zvýšení cílových částek o 50 % (k 30. 6. 2014). Je evidentní, že jistota vysokého zhodnocení začíná být ve srovnání s klesajícími úroky na spořicích účtech stále atraktivnější.

Téměř třetina (26 %) domácností má zřízené tři a více smluv o stavebním spoření. Zatímco v průměru má více jak čtyři smlouvy 12 % domácností, u ČMSS toto číslo dosahuje 15 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…