ČNB: Ocenění za nejlepší esej o finanční gramotnosti putuje do Jičína

21.04.2016 10:50

Osmý ročník soutěže finanční gramotnosti pro studenty středních škol, kterou pořádala Katedra financí a účetnictví Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě ve spolupráci s Českou národní bankou a městem Karviná, zná vítěze.

ČNB: Ocenění za nejlepší esej o finanční gramotnosti putuje do Jičína
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Jako nejlepší z 60 zaslaných prací na téma „Je finanční gramotnost předpokladem nebo výsledkem bohatství?“ vyhodnotila porota esej Oleha Telychky z Masarykovy Obchodní akademie v Jičíně.

„Tato soutěž dává středoškolákům příležitost zamyslet se nad problematikou finanční gramotnosti. Nutnost vzdělávat veřejnost na tomto poli si uvědomujeme i my, a proto ČNB v letošním roce spustí novou webovou stránku Peníze na útěku, která se zaměřuje právě na pomoc se správou rodinného rozpočtu a osobních financí“, uvedl viceguvernér ČNB Mojmír Hampl.

Cenu za druhé místo si odnesl Pavel Linzer z Gymnázia Hladnov a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Ostravě a na třetím místě se umístil Jiří Pastrňák z Obchodní akademie Bubeneč v Praze.

Autory tří uvedených nejlepších esejí ocenili v Karviné viceguvernér ČNB Mojmír Hampl, děkan Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity Daniel Stavárek, ředitel pobočky ČNB v Ostravě Ilja Skaunic a za město Karviná náměstek primátora Lukáš Raszyk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…