ČNB: Veřejná konzultace ESMA ke zvažované restrikci binárních opcí a CFD

26.01.2018 11:36 | Zprávy

ČNB upozorňuje, že Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (ESMA) vyzývá obchodníky s cennými papíry, spotřebitelské organizace a investory, aby se vyjádřili ke zvažovanému zákazu prodeje binárních opcí a omezení prodeje CFD retailovým klientů.

ČNB: Veřejná konzultace ESMA ke zvažované restrikci binárních opcí a CFD
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Česká národní banka upozorňuje, že Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (ESMA) zveřejnil výzvu ke konzultaci zvažovaného zákazu prodeje binárních opcí a omezení prodeje CFD retailovým klientům. Tato výzva je určena obchodníkům s cennými papíry, kteří se podílejí na obchodech s těmito nástroji, dále spotřebitelským organizacím a investorům, kteří mají možnost zaslat svůj komentář či připomínky do 5. února 2018.

Dne 15. prosince 2017 ESMA sdělila, že ji znepokojují rizika plynoucí z nedostatečné ochrany retailových zákazníků v oblasti poskytování investičních služeb ke spekulativním investičním nástrojům (zejména CFD a binárním opcím). ESMA proto uvedla, že zvažuje možnost přistoupit k tzv. produktovým intervencím, a to v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 600/2014  z 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů a o změně nařízení (EU) č. 648/2012 (MiFIR), které nabylo účinnosti 3. ledna 2018. Jedná se o zákaz propagace, nabízení a prodeje binárních opcí retailovým zákazníkům a o omezení propagace, nabídky a prodeje CFD (včetně rolling spot forex kontraktů) retailovým zákazníkům.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.