ČNB: Výměna příležitostných 20 Kč mincí a 100 Kč bankovek byla ukončena

06.02.2019 12:13

ČNB oznamuje, že 4. února 2019 ukončila po čtyřech dnech výměnu příležitostných oběžných dvacetikorun s portréty A. Rašína, K. Engliše a V. Pospíšila a stokorun s přítiskem loga oslav 100 let česko-slovenské koruny.

ČNB: Výměna příležitostných 20 Kč mincí a 100 Kč bankovek byla ukončena
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Během pondělí byla na všech zastoupeních ČNB v regionech vyčerpána zhruba poslední čtvrtina z celkového počtu 600 tisíc dvacetikorun a 200 tisíc stokorun s přítiskem.

ČNB upozorňuje, že mince bude možné získat také později v mimořádné sadě šesti příležitostných oběžných dvacetikorun, která bude obsahovat i dvacetikoruny s portréty T. G. Masaryka (ZDE), M. R. Štefánika (ZDE) a E. Beneše (ZDE), vydané v říjnu 2018. Kolem poloviny letošního roku budou tyto sady k dostání v běžné kvalitě a již v prvním čtvrtletí roku 2019 ve špičkové kvalitě (proof). Sady mincí ve špičkové kvalitě bude prodávat jejich výrobce Česká mincovna, sady mincí v běžné kvalitě budou distribuovány prostřednictvím smluvních partnerů ČNB pro prodej sběratelského materiálu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…