ČNB sloučí agendy. Zefektivní tím provoz a ušetří náklady

18.07.2023 16:06 | Tisková zpráva

Česká národní banka zeštíhlí počet sekcí a samostatných odborů ze stávajících 17 na 15. Rozhodla o tom na jednání bankovní rada ČNB.

ČNB sloučí agendy. Zefektivní tím provoz a ušetří náklady
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

„Česká národní banka jde i nadále příkladem, racionalizuje činnosti a snižuje náklady. Změny přinesou nejen lepší systém práce, ale také provozní úspory,“ řekl po jednání bankovní rady guvernér ČNB Aleš Michl.

Bankovní rada rozhodla o sloučení sekce bankovních obchodů a samostatného odboru restrukturalizace. S účinností od 16. července 2023 povede sloučenou sekci současný ředitel samostatného odboru restrukturalizace Radek Urban.

ČNB dále převede s platností od 1. října 2023 agendu licenčních a sankčních řízení pod dvě sekce: dohledu nad finančním trhem a dohledu nad finančním trhem II, které dlouhodobě vedou Zuzana Silberová a Ladislav Kročák. Jednodušší struktura řízení mimo jiné zefektivní dohledový systém.

V návaznosti na tyto změny se mění rozdělení kompetencí bankovní rady. Nově sloučené sekce budou dohlížet viceguvernérka Eva Zamrazilová (sekci bankovních obchodů a restrukturalizace) a Jan Procházka (sekci dohledu nad finančním trhem II). Sekci dohledu nad finančním trhem bude nadále dohlížet viceguvernér Jan Frait.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…