ČOI: I vruty do dřeva musí splňovat příslušené parametry

27.05.2020 7:35

Česká obchodní inspekce kontrolovala spojovací prvky - vruty, hřebíky a kolíky, které jsou často používány při stavebních pracích. U těchto výrobků ČOI monitorovala, zda hospodářské subjekty dodržují technické požadavky příslušných právních předpisů. Inspektoři celkem zkontrolovali 11 typů spojovacích prvků a u 3 typů zjistili nedostatky. Jednalo se o pochybení administrativního charakteru.

ČOI: I vruty do dřeva musí splňovat příslušené parametry
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce provedla v minulém roce kontrolu spojovacích prvků – např. vrutů, hřebíků, kolíků, atd., které spotřebitel používá při stavebních pracích. Spojovací prvky jsou obvykle využité jako spojovací prvek pro stavbu schodů, krovů, apod.

V rámci této celostátní kontrolní akce uskutečnila ČOI celkem 10 kontrol u hospodářských subjektů, které se zabývají distribucí a výrobou spojovacích prostředků pro konstrukční výrobky ze dřeva. Jednalo se o 7 distributorů a 3 výrobce. U těch se zaměřila na kontrolu spojovacích prvků, které jsou nabízeny v tržní síti ČR, zda splňují technické požadavky podle právních předpisů (zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky, nařízení vlády č. 163/2002 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na vybrané stavební výrobky).

Inspektoři ČOI zkontrolovali celkem 11 typů spojovacích prvků. U třech výrobků zjistili administrativní nedostatky, kdy například na výrobku nebyl jednoznačně specifikován výrobce, popř. dodavatel, nebyla uvedena správná informace o způsobu posuzování shody nebo byl identifikován nesoulad uváděných rozměrů příslušného spojovacího prostředku.

Česká obchodní inspekce uložila ve dvou případech opatření ve formě odstranění zjištěných nedostatků (dle § 18 odst. 2 písm. b) zák. č. 22/1997 Sb.), které následně hospodářské subjekty odstranily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…