ČOI: Plastový telefonek může být pro malé děti nebezpečný

26.07.2018 9:51

Česká obchodní inspekce nařídila stáhnout z trhu hračku „PHONE CAR“. Při použití tohoto plastového natahovacího telefonku se mohou uvolnit některé malé části, ty ohrožují především nejmenší děti, protože by je mohly vložit do úst a následně spolknout či vdechnout.

ČOI: Plastový telefonek může být pro malé děti nebezpečný
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce zjistila, že v nabídce pro spotřebitele je hračka, která může ohrozit bezpečnost nejmenších děti, protože představuje riziko zranění malými částmi. Jedná se o barevnou plastovou hračku ve tvaru klasického telefonu se sluchátkem o rozměrech cca 7,5 x 7,5 x 6 cm. Hračka má nakreslený veselý obličej a je vybavena hnacím mechanismem. Po natažení hračka jezdí za pomoci červených koleček a hýbají se jí žluté ručky, umístěné po stranách telefonku. Hračka, která se prodává pod názvem PHONE CAR nemá uvedeny identifikační údaje dovozce a výrobce.

Při laboratorně prováděných zkouškách mechanických vlastností výrobku došlo k uvolnění malých částí. Konkrétně se jednalo o uvolnění červeného kolečka a žluté ručky. Při obvyklém používáním hračky hrozí nebezpečí, že může dojít k uvolnění těchto malých částí, které mohou nejmenší děti vložit do úst a následně spolknout či vdechnout.

Česká obchodní inspekce vydala opatření u distributora ve formě zákazu distribuce všech hraček – plastový natahovací telefonek PHONE CAR. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na MPO a byla zveřejněna v systému RAPEX pod číslem notifikace INFO/0067/18. 

Identifikační údaje:
Plastový natahovací telefonek
Název uvedený na výrobku: PHONE CAR
Typ / číslo modelu: Neuvedeno
Identifikační údaje dovozce: Neuvedeny
Identifikační údaje výrobce: Neuvedeny
Prodejce: Ha Phung Ngoc, Krátká 639, Desná
Země původu: Made in China 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…