ČOI: Šestnáctiletí v polovině případů zakoupili na jihu Čech alkohol

06.07.2022 16:22 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla na konci školního roku mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na prodej alkoholu a tabáku mladistvým. Celkem uskutečnila 10 kontrol a v 5 případech zjistila porušení zákona.

ČOI: Šestnáctiletí v polovině případů zakoupili na jihu Čech alkohol
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Inspektorát České obchodní inspekce Jihočeský kraj a Vysočina uskutečnil na závěr školního roku mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na prodej alkoholu a tabáku. Za účasti figurantů mladší 18 let provedl v kamenných provozovnách celkem 10 kontrol. V  5 případech bylo zjištěno porušení zákazu prodeje alkoholických nápojů mladistvým, kdy figurantům byl prodán tvrdý alkohol o objemu 0,5 l. Ve 2 případech byla figurantům prodána krabička cigaret. Zjištěná porušení zákazu prodeje alkoholu budou inspektorátem řešena po skončení kontrol ve správním řízení.

„Výsledky mimořádné kontrolní akce potvrzují skutečnost, že pro šestnáctileté mladistvé není velký problém sehnat si alkohol. Zároveň se problematika prodeje alkoholu nezletilým dotýká nejen velkých měst s větší mírou anonymity, ale i menších obcí,“ shrnula závěry mimořádné kontrolní akce ředitelka inspektorátu Mgr. Martina Střihavková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…