ČOI: Služby v Krkonoších a Krušných horách tentokrát obstály

04.02.2017 12:43

Letošní zimní sezona milovníkům lyžování a dalších zimních sportů přeje. Stejně tak jsou na tom i restaurační zařízení a další služby, které návštěvníci hor hojně využívají.

ČOI: Služby v Krkonoších a Krušných horách tentokrát obstály
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce každoročně kontroluje turisticky zajímavé cíle. Tentokrát se inspektoři Ústeckého a Libereckého kraje zaměřili na lyžařská a turistická střediska v Krkonoších a Krušných horách. Z devatenácti kontrolovaných subjektů pochybily pouze dva.

Inspektoři inspektorátu uskutečnili v polovině minulém měsíce ledna v lyžařských a turistických střediscích Krušných hor a Krkonoš celkem 19 kontrol. Porušení právních předpisů inspektoři prokázali u 2 kontrolovaných subjektů, kde se jednalo se o porušení zákona č. 634/1992 Sb.

V prvním případě inspektoři zjistili pochybení u provozovatele půjčovny lyžařského vybavení v Krušných horách. Podnikatel neuvedl na lyžařských rukavicích informace k použití a údržbě (§ 9, odst. 1), řádně neocenil nabízené lyžařské vosky a rukavice (§ 12) a doklad o zakoupení neobsahoval informaci o tom, že zakoupené lyžařské brýle jsou použité (§ 16).  Kontrolovanému podnikateli byla uložena pokuta příkazem na místě ve výši 2 000 korun.

Ve druhém případě nebyla v restauračním zařízení v Krkonoších k dispozici úředně ověřená váha. Spotřebitel neměl možnost si ověřit hmotnost podaných pokrmů. Tím došlo k porušení zákona o ochraně spotřebitele. Kontrolovanému podnikateli byla uložena pokuta příkazem na místě ve výši 1000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…