ČOI: Tři kontroly, tři porušení zákona

28.09.2017 15:02

Česká obchodní inspekce Ústí nad Labem uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na výstavišti v Lounech. U všech kontrolovaných subjektů zjistila porušení zákonů.

ČOI: Tři kontroly, tři porušení zákona
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje provedla v polovině měsíce září mimořádnou kontrolu na  výstavišti v Lounech. Celkem uskutečnila tři kontroly zaměřené na chovatelské potřeby, stánky
s občerstvením a bižutérií. U všech třech kontrolovaných subjektů zjistila porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. V jednom případě prodávající nevydal doklad o zaplacení s potřebnými náležitostmi, kdy na dokladu nebyly uvedeny zakoupené položky. Ve druhém případě se jednalo o zakoupenou uzeninu, kdy byl zjištěn rozdíl o 10 gramů (ve finančním vyjádření 4 Kč) v neprospěch spotřebitele. V těchto dvou případech byla uložena sankce na místě.

Inspektoři ČOI ve třetím případě, při kontrole stánku s bižuterií, zajistili výrobek, u kterého je podezření, že porušuje některá práva duševního vlastnictví (padělek). Jednalo se o přívěšek z chirurgické oceli s obrazovou ochrannou známkou GIANNI VERSACE, který byl obchodníkem prodáván v hodnotě 400 Kč, kdy cena originálu činí 5000 Kč. Česká obchodní inspekce uložila prodejci opatření ve formě zajištění výrobku a jeho uskladnění mimo dosah kontrolované osoby. S prodejcem bude zahájeno správní řízení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne