ČOI: Zákaz prodeje alkoholu a tabáku nezletilým byl na Moravě porušen více než v 50 procentech

06.08.2022 11:16 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci, zaměřenou na dodržování zákazu prodeje alkoholu a tabáku mladistvým osobám. Celkem uskutečnila 16 kontrol a prodej alkoholu nebo tabákových výrobků nezletilým osobám zjistila v 10 provozovnách.

ČOI: Zákaz prodeje alkoholu a tabáku nezletilým byl na Moravě porušen více než v 50 procentech
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila ve večerních hodinách dne 28. července 2022 mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Kontroly byly provedeny v supermarketech, trafikách a večerkách. Akce se zúčastnili tři mladiství figuranti ve věku 16 let.

Inspektoři ČOI uskutečnili celkem 16 kontrol v Jihomoravském a Zlínském kraji a porušení zákona 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, zjistili v 15 případech, kdy prodej alkoholu nebo tabákových výrobků nezletilým osobám byl shledán v 10 provozovnách. Dále došlo v jednom případě k předražení alkoholického nápoje o 20 Kč a ve dvou případech nebyl vydán doklad o zaplacení na vyžádání.

„Zjištěná porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, bude Česká obchodní inspekce řešit v řízení o přestupku, prodej cigaret mladistvým bude postoupen k projednání obci v přenesené působnosti,“ řekl k přijatým opatřením ředitel ČOI Jihomoravského a Zlínského kraje Karel Havlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…