ČOI na tržnici Hatě zajistila padělky v hodnotě téměř 3 miliony korun

30.08.2017 8:45

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila v polovině měsíce srpna mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě, která byla zaměřená na prodej, nabídku a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví. ČOI provedla kontrolu u sedmi prodejců a u všech zaznamenala porušení zákona.

ČOI na tržnici Hatě zajistila padělky v hodnotě téměř 3 miliony korun
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje provedla v polovině měsíce srpna mimořádnou kontrolní akci na tržnici ASIA BAZAR Hatě. Inspektoři se zaměřili na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, především na nabídku, prodej a skladování falzifikátů světových značek. Ve spolupráci s Cizineckou policií Znojmo uskutečnili 7 kontrol a u všech prodejců zjistili nabízení, prodej a skladování padělků.

Při této mimořádné akci ČOI zajistila 404 kusů padělků textilních oděvů, obuvi a galanterie v celkové hodnotě originálů 2 887 800 korun. Po vypracování odborných posudků, které potvrdí padělky světových značek, bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení. Následně bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Dále pak budou výrobky likvidovány nebo předány k humanitárním účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…