ČOI v roce 2019 zkontrolovala 156 zařízení dětských hřišť

16.07.2020 7:34

Česká obchodní inspekce i v roce 2019 pokračovala v kontrolách dětských hřišť. V průběhu roku zkontrolovala v rámci kontrolní akce 156 zařízení dětských hřišť. U 5 z nich zjistila porušení zákona o technických požadavcích na výrobky a u dalších 36 zařízení byly zjištěny nedostatky, které vznikly až v důsledku jejich používání.

ČOI v roce 2019 zkontrolovala 156 zařízení dětských hřišť
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce provádí pravidelné kontroly zaměřené na zařízení dětských hřišť. U těch monitoruje, zda splňují příslušné právní předpisy. Konkrétně se jedná o zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky, dále nařízení vlády č. 173/1997 Sb., kterým se stanoví vybrané výrobky k posouzení shody. Na zařízení dětských hřišť se vztahují normy řady ČSN EN 1176 Zařízení a povrch dětského hřiště.

Inspektoři ČOI provedli 39 kontrol u 7 výrobců, 8 distributorů, 1 zplnomocněného zástupce a u 23 provozovatelů dětských hřišť. Během této akce zkontrolovali 156 zařízení dětských hřišť a u 5 z nich bylo zjištěno porušení zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky. Za porušení příslušné legislativy byla ze strany ČOI uložena pokuta na místě ve výši 3 000 Kč.

Nedostatky, které vznikly v důsledku provozu dětských hřišť, se týkaly nejvíce povinného značení výrobků zajišťujícího jeho identifikaci. Dále nebyla zajištěna roční hlavní prohlídka zařízení nebo bylo zařízení poškozené. Tyto nedostatky se týkaly 36 zařízení. Devíti provozovatelům inspektoři uložili opatření k odstranění nedostatků, opatření byla splněna a tím pominul i důvod zákazu použití výrobků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…