ČOI zajistila na Hatích za jediný den padělky za téměř 24 milionů

30.08.2021 8:26

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na tržnici Hatě. Zajistila 4660 kusů padělků v hodnotě originálů téměř za 24 milionů korun.

ČOI zajistila na Hatích za jediný den padělky za téměř 24 milionů
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

„Zboží porušující práva duševního vlastnictví bylo nalezeno a zajištěno na 31 místech. V rámci kontrolní akce bylo využito pravomoci České obchodní inspekce a byly otevřeny dva osobní automobily a tři vstupy nebytových prostor a čtyři stánky,“ říká k výsledkům rozsáhlé kontrolní akce ředitel ČOI Inspektorátu pro Jihomoravský a Zlínský kraj Karel Havlíček.

Kontrolní akce na tržnici Hatě, která proběhla 25. srpna 2021, byla zaměřena na dodržování zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, respektive prodej, nabídku a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví (padělky).

Zboží porušující práva duševního vlastnictví bylo nalezeno a zajištěno na 31 místech. V rámci kontrolní akce bylo využito pravomoci České obchodní inspekce a byly otevřeny dva osobní automobily a tři vstupy nebytových prostor a čtyři stánky. Ve všech otevíraných prostorách bylo nalezeno zboží porušující práva duševního vlastnictví.

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí

Po vypracování všech odborných posudků potvrzujících zajištění padělků světových značek bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Výrobky budou následně zlikvidovány nebo předány k humanitárním účelům.

Případy zboží, které bylo nalezeno mimo prodejní stánky, budou zahájeny v rámci správních řízení s neznámou osobou a správcem tržnice. Akce se zúčastnilo 34 pracovníků České obchodní inspekce a 30 příslušníků Policie ČR a zástupci ochranných známek.

Celkem bylo za jediný den zajištěno 4.660 ks (či párů) výrobků, respektive padělků textilních oděvů, obuvi a galanterie. Celková hodnota zajištěného zboží vyčíslená v cenách originálu je 23 701 999 Kč. Jedná se tak historicky o druhé největší zajištění padělků na tržnici Hatě za jediný den.

Ve všech 31 případech bude zahájeno správní řízení, ve kterém bude také rozhodnuto o výši pokuty.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…