ČOI zajistila na tržnici Hatě padělky za více než 10 milionů korun

03.06.2023 16:44 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila na konci května mimořádnou kontrolní akci na tržnici Hatě, která byla zaměřena na zákaz prodeje padělaného zboží. V 29 stáncích zajistila 3 288 kusů padělků za 10 641 207 korun. „Po vypracování všech odborných posudků, které potvrdí, že se jedná o padělky světových značek, bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení a bude rozhodnuto o výši pokuty a propadnutí zboží. Výrobky budou následně zlikvidovány, nebo předány k humanitárním účelům,“ říká k výsledkům kontrol Karel Havlíček, ředitel České obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje.

ČOI zajistila na tržnici Hatě padělky za více než 10 milionů korun
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce uskutečnila dne 29. května 2023 mimořádnou kontrolní akci na tržnici Hatě zaměřenou na dodržování zákona o ochraně spotřebitele, konkrétně prodej, nabídku a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví.

ČOI Jihomoravského a Zlínského kraje celkem zkontrolovala 29 stánků, včetně míst s nalezenými výrobky mimo prodejní prostor, a u všech zjistila porušení zákona. Dále zajistila 3 288 kusů padělků za 10 641 207 korun. V rámci kontrolní akce využila ČOI své pravomoci a otevřela jedno auto a deset nebytových prostor, ve kterých bylo rovněž nalezeno zboží porušující práva duševního vlastnictví.

Akce se zúčastnilo 27 pracovníků České obchodní inspekce, 30 příslušníků Policie ČR, 4 pracovníci Českého telekomunikačního úřadu a 3 zástupci vlastníků ochranných známek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…