CPI Group: Výstavba multifunkčního COPA Centra zahájena

10.07.2012 14:16

Investorské a developerské skupiny CPI Group a COPA Group zahajují výstavbu administrativně-obchodního komplexu COPA Centrum ve Spálené ulici v centru Prahy nad stanicí metra B Národní třída. Výstavbu projektu doprovází rozsáhlá rekonstrukce vestibulu metra, během níž bude doprava ve stanici Národní třída uzavřena. Multifunkční komplex za 3,3 miliardy korun by měl být dokončen za dva roky.

CPI Group: Výstavba multifunkčního COPA Centra zahájena
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

V souvislosti s uzavřením stanice metra Národní třída v úterý 10. července 2012 se zahajuje také výstavba multifunkčního komplexu COPA Centrum, za nímž stojí rovným dílem investorské a developerské skupiny CPI Group a COPA Group. „Přípravné práce na projektu se posunuly do další fáze a s uzavřením stanice metra Národní třída může začít i výstavba administrativně-obchodního centra,“ uvedl projektový manažer CPI Group Petr Beránek. Komplex ve Spálené ulici nabídne špičkové kanceláře, nákupní galerii a nové byty, to vše přímo nad nově zrekonstruovanou stanicí metra Národní třída, v úzkém napojení na obchodní dům MY.

Generálním dodavatelem stavby komplexu je společnost Metrostav. Celkové náklady projektu jsou odhadovány na 3,3 miliardy korun. „Stavební náklady komplexu včetně části vestibulu stanice metra B Národní třída dosahují 1,5 miliard korun,“ upřesnil Beránek. Nový vestibul se stane součástí suterénu komplexu COPA Centra. Výstup z metra bude zajištěn současně do nákupní galerie i do Spálené ulice.

Uzavření stanice metra potrvá 2 roky, cestující mohou během tohoto období vystupovat na Můstku, nebo na Karlově náměstí, případně využít upravené linky tramvají.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…