ČPZP nabízí osvědčené preventivní programy i novinky

16.01.2020 10:58

Také v letošním roce nabízí Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) svým klientům atraktivní preventivní programy. Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR připravila vedle oblíbených programů, zaměřených na prevenci a zdravý životní styl, hned několik novinek a změn.

ČPZP nabízí osvědčené preventivní programy i novinky
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

„Zásadní změnou v nabídce preventivních programů je letos zařazení aktivity plavání do programu Pravidelný pohyb. Pojištěnci tak na rozdíl od předchozích let mohou vyčerpat příspěvek 700 Kč i na plavání. Současně byl zrušen program Plavání na vybraných bazénech zdarma nebo za zvýhodněnou cenu,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Rodiče malých dětí bezesporu uvítají i další změnu, týkající se příspěvku na sportovní kroužky, kde ČPZP snížila věkovou hranici čerpání z původních 6 let na tři roky. Novou možnost mají diabetici, kteří mohou využít příspěvek na přístrojovou pedikúru až do výše 500 Kč. ČPZP se zaměřila i na dárce plazmy nebo krve, kde zvyšuje příspěvek za bezpříspěvkový odběr z 80 na 100 Kč.

Čerpání příspěvku bez nutnosti chodit na pobočku

K zásadním novinkách patří i možnost proplácení preventivních programů přes mobilní aplikaci. Pokud má klient ČPZP staženu aplikaci Zdraví v mobilu (a má aktivovánu Elektronickou přepážku), nemusí už s doklady k proplacení příspěvku na preventivní program chodit na pobočku - může doklady ofotit a zaslat je přes aplikaci Zdraví v mobilu.

Nejčerpanější programy ČPZP za rok 2019:

Nejčerpanější programy ČPZP za rok 2019

Částka, kterou vynakládá ČPZP na preventivní programy, každoročně narůstá. „Čerpání za rok 2019 není ještě účetně uzavřeno, ale podle předběžných údajů určitě překročí částku 273 milionů korun,“ doplňuje Mazurová.

Pojištěnci, kteří se rozhodnou čerpat příspěvek na preventivní programy, by si měli důkladně prostudovat podmínky čerpání. Vyvarují se tak případných chyb při proplácení dokladů.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…