ČRo: Radioservis vydává audioknihu Michala Macháčka Gustáv Husák

21.09.2018 8:10

Vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis představuje novou audioknihu Michala Macháčka Gustáv Husák, která byla odvysílaná na stanici Český rozhlas Plus v květnu letošního roku.

ČRo: Radioservis vydává audioknihu Michala Macháčka Gustáv Husák
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Téměř patnáct let zádumčivé pozoroval studenty v třídních učebnách a jejich rodiče i prarodiče na úřadech. Když nyní dozrála přímo po něm pojmenovaná generace, vrací se, ovšem v pozměněné, méně černobílé podobě.

Knihu Gustáv Husák psal její autor Michal Macháček téměř deset let. Zpracoval v ní informace získané z Husákovy pozůstalosti, od pamětníků i z českých, slovenských, amerických a ruských archivů. Podařilo se mu dokonce získat osobní spis, který si Sověti na Husáka vedli. Audiokniha představuje stěžejní část knihy a otevře posluchačům celý dramatický životní příběh Gustáva Husáka se všemi přelomovými momenty.

„K tématu jsem se průběžně snažil přistupovat z široké perspektivy a jako k otevřené diskusi, a pokud jsem se řídil nějakým krédem, pak snad střízlivostí až kritičností k právě vládnoucím ideálům a snahou nenechat se zahnat k přejímání výkladu dějin psaných jak vítězi, tak poraženými. Do jaké míry se mi to podařilo, nechávám na uvážení laskavých čtenářů a nyní i posluchačů.“

Mgr. Michal Macháček, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…