ČRo: Začíná výstava nejlepších dětských výtvorů na téma Nápady, které změnily svět

06.06.2012 21:24

Jaké nejlepší nápady, vynálezy a objevy změnily náš svět k lepšímu, a jak se na ně dívá nejmladší generace? Na tyto otázky přináší odpověď výstava s názvem Nápady, které změnily svět, která představuje vítězné práce 17. ročníku mezinárodní dětské výtvarné soutěže Malujeme po síti, pořádané Českým rozhlasem ve spolupráci s dětským časopisem Igráček a Národním muzeem.

ČRo: Začíná výstava nejlepších dětských výtvorů na téma Nápady, které změnily svět
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Výstava originálů vítězných prací bude otevřena od 12. června do 2. září v Letohrádku Kinských v Národopisném oddělení Národního muzea v Kinského zahradě na pražském Smíchově.

Soutěže se zúčastnilo přes 3 000 dětí z celé České republiky a zahraničí - Itálie, Francie, Švýcarska, Běloruska, Slovenska, Bosny a Hercegoviny, Indie, Indonésie a Afriky. Výstava představuje tři stovky vítězných prací, vybraných odbornou porotou složenou z významných osobností kulturního života České republiky, jakými jsou výtvarníci Adolf Born, Kamil Hlubuček, Igor Korpaczewski, Dino Čečo, herečka Naďa Konvalinková či hudebník Pavel Šporcl. Dle vyjádření poroty je úroveň zaslaných prací rok od roku vyšší, proto to ani pro profesionály nebylo lehké rozhodování.

„Výstava představuje vítězné dětské práce vyhlašované ve třech kategoriích: kresba, rukodělná práce a počítačová grafika a animace. Výtvarná zpodobnění poslaly jak jednotlivé děti, tak i kolektivy ze škol, zájmových kroužků, různých typů dětských sociálních zařízení či dokonce z nemocnic. Vítězné práce v kategorii kresba a rukodělná práce jsou na výstavě představeny v originále a včetně počítačové grafiky a animace pak budou promítány videoprojekcí na plazmové obrazovce. V rámci výstavy bude pro dětské návštěvníky zdarma připraven víkendový cyklus výtvarných dílen a workshopů“, uvedla pořadatelka výstavy a redaktorka Webíku - webových stránek Českého rozhlasu pro děti - Lenka Kupková.

Více informací o výstavě a výtvarné soutěži naleznete na internetových stránkách Českého rozhlasu: webik.rozhlas.cz a malujeme.rozhlas.cz

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…