ČSOB vybrala návrh druhé budovy centrály v Radlicích

06.12.2013 13:08

Československá obchodní banka v rámci úspor rozšíří svou centrálu v pražských Radlicích o další administrativní budovu a uvolní některé dosud využívané objekty v Praze.

ČSOB vybrala návrh druhé budovy centrály v Radlicích
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Autorem vybrané studie nové budovy a školícího centra je architektonické studio Chalupa Architekti. Začátkem roku 2014 ČSOB vypíše výběrové řízení na developera, který bude odpovědný za projektovou přípravu i realizaci stavby. Stavba by měla probíhat v roce 2015 a 2016.

„Cílem výstavby je dokončit optimalizaci portfolia budov v Praze, především snížit náklady na jejich provoz. Nová centrála zjednoduší a zefektivní spolupráci celého ústředí skupiny,“ říká Zora Křičková, výkonná ředitelka útvaru Facilities management ČSOB.

ČSOB na jaře tohoto roku oslovila pět architektonických ateliérů. „Nakonec jsme zvolili variantu, která nejlépe splňovala veškeré naše požadavky. V tuto chvíli máme vybranou studii a zpřesňujeme zadání pro výběrové řízení na developera, jež bude zahájeno začátkem příštího roku,“ dodává Zora Křičková.

V nové budově ústředí bude pracovat zhruba 1400 lidí, kteří jsou dnes rozmístěni v různých objektech po celé Praze. V následujících měsících zahájí proto ČSOB prodej části z nich – kromě budovy v Roztylské ulici na Chodově půjde také o budovy na Pankráci a v Holešovicích v ulici U Průhonu, avšak s podmínkou, že je až do přestěhování bude moci využívat. Do Radlic se přesunou kromě zaměstnanců banky také zaměstnanci některých dceřiných společností sídlících v Praze. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…