ČSSD je připravena na obhajobu krajského prvenství

20.09.2016 14:08

Za přítomnosti předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jana Hamáčka a ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové byl v pondělí v pardubickém Integračním centru Kosatec prezentován průběh předvolební kampaně České strany sociálně demokratické (ČSSD) v Pardubickém kraji. Hejtman kraje a lídr ČSSD Martin Netolický představil také prvních pět kandidátů, ale také oba kandidáty do Senátu.

ČSSD je připravena na obhajobu krajského prvenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

„Ke každým volbám je potřeba přistupovat s pokorou, proto tak činím ji já. Proto beru jakýkoliv výsledek. Jsem přesvědčený o tom, že sociální demokracie ukázala, že kraj umí vést velmi dobře i díky tomu, že jsou největší investice v historii, že Pardubický kraj je otevřený, komunikujeme, nic nezatajujeme, což je pro mne zásada číslo jedna, které se držím a myslím, že takto by to mělo být vzorem pro ostatní samosprávy,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Co se týká povolební spolupráce, tak je samozřejmě nutné vyčkat výsledků voleb, ale předem říkám, že stávající koalice je funkční i po lidské stránce, která je samozřejmě v každé práci velmi důležitá,“ uvedl hejtman Netolický, který avizoval další návštěvy představitelů vlády v Pardubickém kraji. Například v sobotu 1. října tak do kraje dorazí předseda vlády Bohuslav Sobotka. V dalších dnech navštíví kraj předseda Senátu Milan Štěch nebo ministr v nitra Milan Chovanec.

Představení první pětice kandidátů do krajského zastupitelstva

Lídrem kandidátní listiny ČSSD je hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Absolvent Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Působil mimo jiné jako asistent poslance či poradce ministra pro místní rozvoj. Několik let vyučoval na Univerzitě Palackého v Olomouci. V roce 2011 se stal krajským radním pro oblast zdravotnictví. Od roku 2012 stojí v čele Pardubického kraje. Je také zastupitelem České Třebové.

Na druhém místě kandidátní listiny je náměstkyně ministra financí ČR Lenka Jurošková. Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a Vysokou školu ekonomickou v Praze. Svou profesní kariéru zahájila v advokátní kanceláři Norton Rose, poté pracovala v České spořitelně. V červnu 2015 byla jmenována náměstkyní ministra financí pro oblast mezinárodních vztahů a finančního trhu. Věnuje se i akademické činnosti na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, kde vyučuje regulaci finančních trhů a teorii národního hospodářství.

Ze třetího místa jde do voleb krajský radní pro zemědělství, životní prostředí a venkov Václav Kroutil. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze v oboru management a marketing zemědělství. Celý profesní život se zabývá problematikou zemědělství, venkova a životního prostředí. Osm let působil jako ředitel Agrární komory Chrudim. Od roku 2008 vykonává funkci krajského radního.

Čtyřku na kandidátce má Vítězslav Novohradský, lékař, náměstek ředitele ZZS PK a radní města Pardubice. Absolvent zahraniční vysoké školy a doktorandského studia Masarykovy university Brno. Od roku 1986 působí jako anesteziolog. Provozuje soukromou lékařskou praxi jako praktický lékař a je také lékařem Pardubické lékařské pohotovosti.

První pětici uzavírá lékař Vítězslav Podivínský. Absolvent Fakulty všeobecného lékařství University Karlovy Praha, urolog, praktický lékař, myoskeletární lékař. Soukromá praxe na poliklinice ve Svitavách, předseda Revizní komise Okresního sdružení ČLK. Od roku 1982 po atestaci doteď pracuje ve Svitavách.

Kandidáti ČSSD do Senátu

Senátní obvod č. 43 – Pardubice
Vladimír Ninger, lékař a primář chirurgického oddělení. Absolvoval Lékařskou fakultu UK v Hradci Králové. Od roku 1988 působil jako lékař se specializací na chirurgii v několika nemocnicích. V současné době je zastupitelem a členem Rady města Pardubic.

Senátní obvod č. 46 – Ústí nad Orlicí
Dalibor Zelený, odborník na dopravu. Pracoval v železniční dopravě od pozic provozních až po roli generálního ředitele Český drah a později i Železnic Slovenské republiky. Byl náměstkem ministra dopravy a viceprezidentem Společenství evropských železnic v Bruselu. Je zvolen zastupitelem a radním České Třebové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…