ČSSZ: Fyzický útok na zaměstnankyni okresní správy v Rakovníku řeší policie

16.03.2018 18:17

Ve středu 14. března napadl klient zaměstnankyni oddělení nemocenského pojištění Okresní správy sociálního zabezpečení (OSSZ) Rakovník, prudce ji udeřil do hlavy. Na místo byla přivolána Policie ČR.

ČSSZ: Fyzický útok na zaměstnankyni okresní správy v Rakovníku řeší policie
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Zaměstnanci správ sociálního zabezpečení, kteří jsou denně v přímém kontaktu s klienty, čelí agresivitě často. Bohužel běžně jde o agresi verbální – sprosté nadávky, urážky, křik, osočování či dokonce výhrůžky, výjimkou však není ani demolování zařízení a fyzické napadení. Jeho následkem bývá vždy šok, psychický otřes, někdy i pracovní neschopnost. Agresivita klientů je vážným stresorem a nezřídka vede až k rozhodnutí opustit profesi.

Důvodem napadení byla neochota akceptovat sdělení, jak má dočasně práceneschopný pojištěnec postupovat, pokud obdrží oznámení o provedení kontroly. To vystavuje OSSZ v případě, kdy nebylo možné zkontrolovat dodržování režimu nemocného na tzv. neschopence. Klient odmítl přijmout informaci o postupu, který je dán zákonem, a následovala jeho neadekvátní reakce – obešel stůl a prudce udeřil zaměstnankyni do hlavy, následně ještě vysadil dveře, které byly po celou dobu jednání otevřené, a začal velmi nevybíravě nadávat. Napadení bylo ohlášeno na tísňovou linku Policie ČR, která v řádu několika minut na místo incidentu přijela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…