ČSÚ: V Žiželicích zvolili nové zastupitelstvo

16.06.2019 15:32

V sobotu voliči vybrali nové zastupitele v Žiželicích v Ústeckém kraji. Volby se v obci s 343 zapsanými voliči uskutečnily v rámci jednoho volebního okrsku. O sedm mandátů usilovalo 49 kandidátů, volební účast dosáhla 67,06 %.

ČSÚ: V Žiželicích zvolili nové zastupitelstvo
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

 Mandát získal 1 muž a 6 žen. Průměrný věk zvolených zastupitelů je 47,6 let. Nejstaršímu zvolenému je 59 let, dvěma nejmladším 41 let.

„Přestože se v tomto termínu uskutečnily volby pouze v jedné obci, Český statistický úřad musel být připraven jako v případě jakýchkoliv jiných voleb. Proběhly zátěžové testy, zkoušky systému i proškolení všech zaměstnanců, kteří se na volbách podíleli. Velmi proto vítáme iniciativu k zavedení pevných volebních dnů, která by do budoucna proces zpracování zefektivnila,“ říká Eva Krumpová, 1. místopředsedkyně Českého statistického úřadu.

O některý z mandátů v sedmičlenném zastupitelstvu se ucházelo celkem 49 platných kandidátů, jejichž průměrný věk byl 45,9 let. Nejmladšímu kandidátovi bylo v době voleb 18 let, nejstaršímu 66 let. Plných 47 % z celkového počtu kandidátů tvořily ženy, kterých bylo 23. Pro nové volby bylo v Žiželicích zaregistrováno šest kandidátních listin, z toho pět místních sdružení nezávislých kandidátů a jedna kandidátní listina politické strany.

Bez politické příslušnosti bylo 48 kandidátů, tedy 98 %, členem politické strany byl jeden kandidát.

Výsledek voleb byl zpracován v sobotu v 23.50 hodin a v pondělí jej projedná Státní volební komise. Po schválení budou výsledky uveřejněny ve Sbírce zákonů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…