ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma: Nezaměstnanost - jak ji řešit?

04.11.2013 14:50

Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o vysoké nezaměstnanosti a jak ji snížit. Diskutovat budou: Jan Bartošek – místopředseda KDU-ČSL, Miroslav Opálka - stínový ministr práce a sociálních věcí KSČM, Jiří Víšek – předseda Sdružení pražských podnikatelů a zástupci nezaměstnaných.

ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma: Nezaměstnanost - jak ji řešit?
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou vysílá Česká televize vždy ve čtvrtek ve 21.05 hod na ČT1. Pořad připravují: Michaela Jílková, Lada Krenková, Kateřina Dušková, Čestmír Franěk a Rudolf Kudrnáček.

Česko v letošním roce dosáhlo  rekordní nezaměstnanosti. Lidí bez práce je, odhadem, 550 až 600  tisíc. Jde tak o nejvyšší počet nezaměstnaných u nás od roku 1989.  Podle posledních průzkumů se v průměru o jedno místo uchází 13 zájemců, ale v některých oblastech má zájem o jedno pracovní místo  až 60 lidí.

Analytici varují, že se situace s koncem roku ještě zhorší.

Téma nezaměstnanosti patřilo mezi tři nejdůležitější body programů většiny politických stran během předvolební kampaně předčasných voleb do parlamentu.

Co je příčinou velké nezaměstnanosti, kdo je za tento stav odpovědný a kdo a jak ho má vyřešit? Co konkrétně slibují nově zvolení zástupci parlamentních stran a jsou jejich sliby reálné?

Máte slovo s Michaelou Jílkovou – diskusní pořad, kde můžete vyjádřit svůj názor a kde řešíme problémy a témata, která působí starosti občanům! Každý divák může poslat svůj názor formou SMS nebo prostřednictvím webu České televize.Ve studiu, v němž povede moderátorka debatu, budou připraveni zastánci různých názorů na vybrané aktuální téma: zástupci odborné i laické veřejnosti. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice "otloukánka", na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho.

Před koncem pořadu moderátorka vyhlásí téma příštího diskusního pořadu Máte slovo, vysílaného ve čtvrtek 7.11. 2013 na ČT1 od 21:05 hodin.

Debatovat může přijít každý, kdo má odvahu říct veřejně svůj názor. Stačí se přihlásit na tel. čísle:  261 13 77 66 nebo e-mailové adrese: mateslovo@ceskatelevize.cz.

Najdete nás také na http://www.facebook.com/mateslovo. Své názory můžete posílat také formou SMS ve tvaru: MS mezera TEXT ZPRÁVY na telefonní číslo: 906 11 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …