ČT Sport HD bude dostupný v pozemním vysílání pražské regionální sítě společnosti Prague Digital TV

24.12.2012 9:25

Česká televize a společnost Prague Digital TV (PDTV) vychází vstříc televizním divákům, kteří preferují sledování televizních pořadů ve vysokém rozlišení.

ČT Sport HD bude dostupný v pozemním vysílání pražské regionální sítě společnosti Prague Digital TV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Sportovní příznivci, kteří jsou v dosahu vysílání pražských vysílačů na 46. kanále se tak mohou těšit na sledování svých oblíbených pořadů programu ČT Sport už v období vánočních svátků.

Od pátku 21. 12. 2012 si diváci v Praze a části středních Čech budou moci naladit tento program na 46. kanále. Pro ilustraci je uvedena mapa pokrytí těchto vysílačů.

Program ČT Sport HD je dosud dostupný pouze pro diváky využívající satelitní příjem družice Astra na pozici 23,5°. Tímto krokem se rozšíří možnost příjmu pro více jak 1,6 mil. diváků prostřednictvím nejpoužívanější distribuční platformy, kterou je pozemní DVB-T vysílání. Česká televize a společnost PDTV uzavřeli v těchto dnech dohodu na šíření programu v rámci této sítě.

„Jsme velice potěšeni, že se podařilo dosáhnout dohody s Českou televizí a můžeme tak společně v předvánočním období potěšit sportovní příznivce. Současně si budeme testovat celý vysílací řetězec a věříme, že získáme i informace o penetraci přijímačů standardu MPEG 4 a HD rozlišení na trhu“ dodává Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV.

Mapa pokrytí pražského multiplexu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…