ČVUT: Česko-izraelská spolupráce v oblasti inovací startuje

08.03.2019 7:34

Průřezovým tématem prvního ročníku Česko-izraelského akcelerátoru (CIPA) je Smart city. Mezinárodní studentské týmy z ČVUT v Praze a izraelské univerzity Technion v Haifě budou pod vedením zkušených mentorů navrhovat inovativní řešení konkrétních zadání průmyslových partnerů.

ČVUT: Česko-izraelská spolupráce v oblasti inovací startuje
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Slavnostního zahájení 7. března 2019 v rezidenci velvyslance Státu Izrael v České republice se zúčastnili významní představitelé z oblasti vzdělávání, průmyslu i veřejnoprávního sektoru.

“Jsem rád, že na půdě ČVUT vznikají nové příležitosti k propojování vědy a průmyslu za aktivní účasti studentů i zkušených odborníků z praxe. Je pro nás mimořádně důležité, abychom na ČVUT podporovali inovační potenciál talentovaných studentů. Právě projekt CIPA je unikátní příležitostí a věřím, že získáme celou řadu nových zkušeností a příležitostí,” řekl rektor ČVUT doc. Vojtěch Petráček při oficiálním zahájení.

Mezi vybranými tématy, na jejichž řešení se studentské týmy zaměří, patří elektromobilita a řízení životního cyklu elektrobaterií od společnosti ČEZ ESCO, provoz dedikované mobilní sítě pro kritické aplikace od společnosti Nordic Telecom, budoucnost dopravy v rámci autonomní mobility ve velkých městech společnosti ELTODO a systém TE-VOGS ke zvýšení bezpečnosti pozemního provozu od AERO4TE.

CIPA je výsledkem dlouhodobé spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v oblasti podpory inovací. „První ročník projektu CIPA je pouze začátkem česko-izraelské spolupráce v oblasti inovací. Jsem velmi potěšen, že se studenti budou zabývat oblastí Smart City. Tomuto oboru se totiž v Izraeli věnuje okolo 250 startupů, které vyvíjejí přední světové technologie. Věřím, že spolupráce v mezinárodních týmech na konkrétních inovativních řešení bude přínosem pro všechny účastníky a u studentů podpoří jejich podnikatelského ducha,” uvedl Daniel Meron, velvyslanec Státu Izrael v ČR.

ČVUT v Praze je první univerzitou v České republice a třetí v Evropě, která zahajuje činnost mezinárodního inovačního akcelerátoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…