ČVUT: Kapela MIG 21 oslaví ve vysílání televize TV9P nový letecký motor GE Catalyst

28.04.2021 15:13

Ve vysílání studentské televize ČVUT v Praze TV9P vystoupí v pátek 30. dubna od 19.00 hodin s neopakovatelným koncertem kapela MIG 21.

ČVUT: Kapela MIG 21 oslaví ve vysílání televize TV9P nový letecký motor GE Catalyst
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Ta si postavila pódium v letecké zkušebně Fakulty strojní ČVUT na letišti v Hradci Králové, a to přímo před unikátním turbovrtulovým motorem GE Catalyst, který byl vyvinut v rámci kolaborativní výzkumné spolupráce GE Aviation Czech a ČVUT v Praze.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Kolikrát za život máte možnost se ocitnout v hangáru, odkud startovaly MIG 21? Většina z nás nikdy, ale jedna taková neřízená střela – kapela MIG 21 – si v této letecké zkušebně Fakulty strojní ČVUT na letišti v Hradci Králové postavila stage přímo před unikátním turbovrtulovým motorem GE Catalyst, který byl vyvinut v rámci kolaborativní výzkumné spolupráce GE Aviation Czech a ČVUT.

Nový turbovrtulový motor GE Catalyst je první zcela nově vyvinutý turbovrtulový motor po více než 30 letech. Catalyst obsahuje řadu nových technologií poprvé užitých v turbovrtulových motorech, ale i leteckých motorech vůbec. O novém turbovrtulovém motoru GE Catalyst se dočtete zde. 

Více se dozvíte v rozhovorech moderátora Tomáše Fröde s rektorem ČVUT doc. Vojtěchem Petráčkem a děkanem Fakulty strojní ČVUT prof. Michaelem Valáškem prostřednictvím studentské televize TV9P. Zároveň se můžete do tohoto unikátního prostoru podívat a poznat tento jedinečný projekt společně s kapelou MIG 21 v premiéře na kanálech YouTube a Facebook.

Nová studentská televize TV9P vznikla na podzim 2020 a vysílá pro studenty a zaměstnance ČVUT. Myšlenka vzešla od rektora doc. Vojtěcha Petráčka, který hledal cestu, jak i nadále zůstat ve spojení a komunikovat se studenty v době, kdy nemohou navštěvovat univerzitu a být v osobním kontaktu.

Technickou produkci vysílání zajišťuje AVC Silicon Hill Studentské unie ČVUT, skvělý hudební zvuk vychází z rukou jednoho z nejlepších českých zvukařů Jiřího Kulicha Novotného, ozvučení mluveného slova zajišťuje Jan Špalek, produkce se ujala Maya Machová, za dramaturgii, režii a hlavní produkci odpovídá Jiřina Šimková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…