ČVUT: Na Fakultě informačních technologií se sejdou odborníci na PostgreSQL

12.02.2018 19:05

Workshopy a přednášky z oblasti open-source databáze PostgreSQL nabídne dvoudenní konference Prague PostgreSQL Developers Day 2018 (P2D2), která se uskuteční ve dnech 14. a 15. února 2018 na půdě Fakulty informačních technologií ČVUT v Praze. Akce je významná zejména pro vývojáře, kteří systém PostgreSQL využívají v praxi.

ČVUT: Na Fakultě informačních technologií se sejdou odborníci na PostgreSQL
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

„PostgreSQL je aktuálně lídrem ve světě open-source relačních databází. Databázové technologie jsou základem téměř všech informačních systémů. Jejich výzkum a výuka jednoznačně na naši fakultu patří, a proto konferenci již počtvrté spolupořádáme,“ říká organizátor Ing. Míchal Valenta, Ph. D., který na Fakultě informačních technologií působí jako vedoucí katedry softwarového inženýrství.

Program jedenáctého ročníku konference P2D2 nabízí v prvním dni svého konání čtyři půldenní praktické workshopy pro menší počet účastníků. Druhý den pak bude již tradičně konferenční a připraveno je celkem sedm 45minutových přednášek. Workshopy i přednášky se budou věnovat například základům administrace, konfigurace, migrace, flexibilního indexování a představeny budou i novinky v aktuálních verzích PostgreSQL.

Jedním z přednášejících je Bruce Momjian, který se tomuto databázovému systému věnuje již od roku 1996. Jeho přednáška se bude věnovat výhodám a použití flexibilního indexování v Postgresu. Bruce Momjian je mimo jiné zakládajícím členem PostreSQL core týmu, organizace, která sdružuje několik desítek spolků uživatelů PostgreSQL po celém světě. Jedním z nich je i Czech and Slovak PostgreSQL User Group (CSPUG), pod jehož záštitou je konference P2D2 pořádána.

Podrobnosti o programu P2D2 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…