ČVUT: O titul Železný hasič se bude soutěžit již počtvrté

14.05.2018 17:11

Studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol se ve středu 16. května 2018 utkají o titul Studentský železný hasič na Memoriálu Jana Lewinského. Akce se koná v Kladně (ul. Sportovců 2311) a pořádá ji Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT.

ČVUT: O titul Železný hasič se bude soutěžit již počtvrté
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Soutěž bude slavnostně zahájena před budovou fakulty v 9.00 hod. a předpokládaný start prvního závodníka je plánován na 9.30 hodin. O titul bude v náročných disciplínách soutěžit asi 30 studentů z šesti škol.

Na závodníky čekají disciplíny, jako například napojení půlspojek na CAS a následné roztažení hadicového vedení, sbalení hadic, přemístění pneumatiky na určenou vzdálenost, transport kanystrů, transport figuríny (80 kg), přeskok bariéry (2 m), výstup do 3. podlaží s hadicovými koši.

Součástí doprovodného programu bude ukázka historické a současné techniky ze stanice HZS Kladno a HZS Slaný. Hasiči z letiště Václava Havla předvedou techniku, kterou využívají při záchraně osob a majetku v leteckém provozu.

V závěru doprovodného programu, asi ve 12 hodin, bude předvedena simulace záchrany zraněných při dopravní nehodě, a to včetně vyproštění zraněné osoby z osobního automobilu, a ukázky ošetření zraněných osob. Doprovodný program završí ukázky práce kynologů HZS ČR.

V posledních letech se zvyšuje potřeba odborníků v bezpečnostních oborech. Proto jsme rádi, že můžeme pro studenty bezpečnostních oborů uspořádat profesní soutěž, jakou je i Memoriál Jana Lewinského a tím přispět ke zvyšování kvality budoucích odborníků.“ doplnila jedna z hlavních organizátorů Memoriálu PhDr. Mgr. Rebeka Ralbovská, Ph.D., z Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena v roce 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době se počet studentů, kteří na ní studují v bakalářském, magisterském i doktorském studiu, blíží číslu 2 000. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…