ČVUT: Rektor komunikuje se studenty z obrazovky

10.04.2021 11:28

Na podzim 2020 vznikla nová studentská televize TV9P, která vysílá pro studenty a zaměstnance ČVUT. Myšlenka vzešla od pana rektora doc. Vojtěcha Petráčka, který hledal cestu, jak i nadále zůstat ve spojení a komunikovat se studenty v době, kdy nemohou navštěvovat univerzitu a být v osobním kontaktu.

ČVUT: Rektor  komunikuje se studenty z obrazovky
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Původním záměrem bylo občasné vysílání koncertů přímo z kanceláře pana rektora v 9. patře (odtud název TV9P) budovy ČVUT-CIIRC v Dejvicích, ale nadšení štábu i účinkujících posunulo celý projekt mnohem dál. Vznikají reportáže z jednotlivých fakult, zajímavé aktuality z dění na univerzitě, předávání cen pana rektora, pro zajímavé reportáže vyjíždí štáb i do terénu a součástí každého dílu je koncert jedné z českých hudebních skupin. Od zahájení vysílání účinkovaly, například The Atavists, Vanua2, Visací zámek, Phil Shoenfelt a Southern Cross, Vasilův rubáš, Muff, Lety mimo a další. Zároveň je to i další z příležitostí, kde si můžou v této době hudebníci zahrát pro širší veřejnost.

Další z unikátních koncertů mohou diváci sledovat již koncem dubna, a to skupinu MIG21 přímo z letecké zkušebny Fakulty strojní ČVUT na letišti v Hradci Králové. Natáčecí plán je připraven minimálně do konce roku 2021 a jeho součástí bude i letní scéna na střechách fakult a v Kampusu Dejvice.

Technickou produkci vysílání zajišťuje AVC Silicon Hill Studentské unie ČVUT, skvělý hudební zvuk vychází z rukou jednoho z nejlepších českých zvukařů Jiřího Kulicha Novotného, ozvučení mluveného slova zajišťuje Jan Špalek, produkce se ujala Maya Machová, za dramaturgii, režii a hlavní produkci odpovídá Jiřina Šimková.

Kanál TV9P si v současné době můžete naladit na YouTube nebo Facebooku. „Děkujeme našim divákům za rostoucí přízeň a směřujeme k tomu, aby v budoucnu mohlo být s TV9P počítáno i jako se součástí záložního vysílacího kanálu pro Prahu 6,“ dodává rektor Vojtěch Petráček.

Více najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…